De Terugkeer (IHC)

‘De Terugkeer’ voor 8,50 ipv 10 euro

Kaarthouders van de Indisch 3.0 Fancard krijgen bij aanschaf van het stripverhaal “De Terugkeer” 15% korting in de webshop van het Indisch Herinneringscentrum. Dat betekent dat jij maar 8,50 euro in plaats van 10 euro hoeft te betalen voor een unieke uitgave van het Indische verhaal over de repatriëring naar Nederland.

Hoe maak je gebruik van de aanbieding?

  1. Zorg dat je een geldige Fancard van Indisch 3.0 hebt.
  2. Bestel het stripboek De Terugkeer op de website van het IHC.
  3. Vermeld bij het bestellen je Fancardnummer.
  4. De korting van 1,50 zie je terug op de factuur bij je bestelling.
  5. Veel plezier!

Over het stripboek De Terugkeer

Fragment uit stripboek De Terugkeer

Fragment uit stripboek De Terugkeer

Het stripboek ‘De Terugkeer’ is getekend door Eric Heuvel en geschreven door Ruud van der Rol. Het boek is als Nationaal Geschenk 2010 in een oplage van 215.000 exemplaren verstuurd naar alle derde klassen van het voortgezet onderwijs: dertig boeken per klas, plus een uitgebreide docentenhandleiding. Want we hebben het hier over een educatieve strip, die jongeren meer moet leren over een schimmige periode uit onze geschiedenis.

Over het Indisch Herinneringscentrum

Met het Indisch Herinneringscentrum heeft de Indische gemeenschap er een belangrijke plaats bij om, met alle generaties samen, te gedenken, te herdenken en te vieren. Een plaats waar zij trots kunnen zijn op hetgeen hen bindt.

‘De Terugkeer’ is een van de middelen waarmee het Indisch Herinneringscentrum de geschiedenis van de Indische Nederlanders onder de aandacht brengt. Wat zij hebben meegemaakt in voormalig Nederlands-Indië tijdens WOII en de periode daarna mag niet worden vergeten. Andere belangrijke middelen om deze geschiedenis te belichten zijn de overzichtstentoonstelling ‘Het Verhaal van Indië’, te zien in Museum Bronbeek en het webportaal ‘Indië in Oorlog’. Samen met De Terugkeer vormen ze de basis voor steeds nieuwe producten, publieks- en educatieve activiteiten die het Indisch Herinneringscentrum zo veel mogelijk met anderen ontwikkelt.

Nieuw: bezoek de online museumtour van Het Verhaal van Indië!