Ngroblog: In het hier en nu

In de tijd waarin we leven – crisis, massa ontslagen, weinig werk, faillissementen – kunnen dromen heilzaam werken. Ze geven hoop en energie om vol te houden, ook als het tegenzit. Marinus Knoope zegt daar het volgende over in zijn boek De Creatiespiraal: ‘Dromen moeten een realistisch perspectief hebben’.

Met andere woorden van dromen alleen, kunnen we niet leven. Als je wilt dat een droom in de toekomst uitkomt, zul je er vandaag hard aan moeten werken. In de afgelopen dagen ben ik een paar keer geconfronteerd met het functionele aspect van mijn dromen. Om ze te verwezenlijken, moet ik kiezen, niet alles kan tegelijk. ‘I have to kill my darlings’.

Schrappen, doorschuiven, bijstellen, alles wat helpt om tot realisatie te komen.

In het hier en nu betekent dat ik meer moet durven te vragen. Vragen om feedback, om hulp, om werk, om een opdracht, enzovoorts. Leuk… als je bedenkt, dat ik uit een gezin kom, waar het spreekwoord geldt: ‘kinderen die vragen worden overgeslagen’… 

6 gedachten over “Ngroblog: In het hier en nu”

 1. Je dromen waarmaken is idd hard werken maar als je vol vertrouwen bent, je open stelt om goed naar je innerlijk te luisteren, dan volgen de stappen die je maakt, als vanzelf.

  Warme groet,
  Marna Raven

 2. Dag Edward,
  Je woorden (over je dromen en jezelf) raken me direct in het hart. Alsof ik ze zelf geschreven zou kunnen hebben. Waarom staat jou boek onder esoterie bij bolcom? En helemaal niet bij managmentboek.nl, onder (persoonlijk) leiderschap. Ik ga je vast en zeker een keer ontmoetn.
  warme groet
  Dhian Sioe Lie
  (2e generatie)

 3. Hi Dhian Sioe Lie,

  Dank voor je mooie woorden, de plek in mijn hart telt meer voor mij, dan een plek bij managementboek.nl, echter sluit ik het niet uit, dat de weg naar (persoonlijk) leiderschap uiteindelijk zijn plekje ook vindt op managementboek.nl 🙂

  Een bijzondere dag gewenst! Edward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.