Win kaarten voor de film

Een paar maanden geleden schrok heel Nederland van de verhalen van de Indonesische beulen van ’65 in The Act of Killing, over hun moorden op communisten. Vanaf 23 mei a.s. is deze in filmtheaters door Nederland te zien en jij kan er kaarten voor winnen. 

The Act of Killing is een documentaire over een donker verhaal uit de Indonesische geschiedenis. De documentaire deed vorig jaar veel stof opwaaien in Indonesië, toen het tijdschrift Tempo er aandacht aan besteedde: “In meer dan 70 pagina’s staat beschreven wie, waar en hoe communisten en Chinezen vermoordde tussen 1965 tot 1966 in Indonesië.”

tempo cover

Synopsis
De Indonesische Anwar Congo en zijn vrienden spiegelen zich aan hun schietgrage helden uit Hollywood. Als het Indonesische leger in 1965 een militaire coup pleegt, verandert het leven van Anwar en zijn vrienden compleet. In opdracht van het leger vermoorden zij meer dan een miljoen vermeende communisten, etnische Chinezen en intellectuelen in minder dan een jaar tijd.

Nu, 37 jaar later, zijn Anwar en zijn vrienden nog niet voor hun daden berecht. Zij zijn zelfs rolmodellen voor miljoenen jonge Indonesische paramilitairen. Wanneer hen wordt gevraagd een film te maken over hun daden, kunnen zij dan ook niet wachten zichzelf te spelen zoals hun filmhelden. Maar voor Anwar betekent dit een onverwachte emotionele reis waarin hij voor het eerst wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn daden. Lees verder op de site van The Act of Killing.

Zo win je kaarten!
Indisch 3.0 mag 3 x 2 kaarten voor deze film weggeven. Meedoen? Geef het goede antwoord en vul onderstaand reactieformulier in. Je kan inzenden tot en met maandag 20 mei a.s. Hint: het goede antwoord vind je op de website van The Act of Killing. Op 21 mei a.s. maken we de namen van de drie winnaars bekend op deze website en op Facebook.

Winnaars
En de winnaars zijn:

  • Walter Roelofsen
  • Karin Fieret
  • Robin Schwidder 

Gefeliciteerd! Jullie hadden de vraag goed beantwoord: The Act of Killing is vanaf 23 mei a.s. in 15 filmtheaters te zien. Jullie ontvangen vandaag een e-mail. Zodra de redactie jullie antwoord heeft ontvangen, krijgen jullie de kaarten thuisgestuurd.

Niet gewonnen, wel gaan? Kijk op http://www.theactofkilling.nl en ontdek wanneer de film in het dichtsbijzijnde filmtheater draait.