Enquete: "Indonesië en Indië" op school

“Mensen weten niets over de koloniale geschiedenis van Nederland in Indonesië, ze leren er niets over op school.” We horen het vaak. Maar hoe zit het nou echt? Indisch 3.0 heeft een enquête opgesteld over het onderwijs over Indië en Indonesië.

In 7 minuten kan je je mening laten horen; of er inderdaad te weinig lesgegeven wordt over de geschiedenis van Nederland in Indonesië, wat redenen zijn om meer aandacht hieraan te besteden en wat het eigenlijk uitmaakt, als we er met zijn allen meer over weten. Op 15 augustus a.s. maken we de resultaten bekend.

Wil jij eerder horen wat de uitkomsten zijn? Laat dan je e-mailadres achter en we stuur je op 14 augustus een preview. We zijn benieuwd naar je mening!

p.s. Vanaf je smartphone de enquete invullen, of gaat er iets mis? Gebruik dan deze link: https://docs.google.com/forms/d/1QEEvqpW7-CA0i8wen79BPnzcDGnyIvDAnT1mIzxhEAM/ of mail kirsten @ indisch3.nl. 

5 gedachten over “Enquete: "Indonesië en Indië" op school”

  1. Ik denk niet dat je er gelukkiger van wordt wanneer je de gehele – maar vooral verzwegen – geschiedenis van de archipel kent. Het was vooral God voor ons allen, maar ieder voor zich. Velen keken toe, zwegen, en stemden in. Wat die inlanders eigenlijk zelf wilden met hun land, daar werd niet naar gekeken.

    Overigens over welke geschiedenis van indie wil je weten. Van uit Indonesische perspectief. Daar wordt vanuit het perspectief van de Onafhankelijkheidstijd geschreven. Vanuit Nederlands perspectief? Daar wordt van uit het perspectief geschreven van “daar werd iets groots verricht ” en hoe de Nederlandse aanwezigheid ook vooruitgang op velerlei gebieden bracht. Hetgeen ook wel juist was. Van uit Indo-Europees perspectief?. Die Indo-europese geschiedenis laat men blijkbaar beginnen vanaf de Japanse bezetting van Indie. Daar heb je voortdurend te maken met kommer en kwel en oorlog. Wat dat betreft heben de Indonesiers daarmee al sedert de Nederlandse aanwezigheid in de archipel te maken. Ik zou ook maar eens kijken hoe je de relatie Nederland-Indonesie die in een impasse is geraakt wilt verbeteren, zonder dat verleden zwaar mee te laten tellen. dan pas ben je op de goede weg. Want wanneer jje de relatie Nederland-Indie voortdurend benadrukt, ontken je daarmee ook de oprichting van de staat Indonesie die nu al 68 jaar bestaat.

  2. fraude- scholen, zijn een klap in het gezicht van een grote groep mensen die bewust zijn geworden dat onderwijs in het algemeen als verworvenheid wordt beschouwd..dat valt niet meer te rijmen ..basta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.