logo30_small1.pngBegin augustus kondigden we aan dat we onze redactie hadden versterkt met Elsbeth Vernout, Natalie Ypma en Patrick Neumann. Sinds vorige week zijn op Indisch 3.0 de eerste bijdragen van hen te zien en lezen. Vanaf vandaag kunnen we hier de namen aan toevoegen van vier nieuwe, enthousiastische jonge redacteuren die in woord en beeld gaan bijdragen aan de weblog.

Roos Carlier

Roos Carlier

Roos Carlier (1981) studeerde Culturele antropologie, na eerder de pabo succesvol te hebben afgerond. Voor haar bachelorscriptie CA verbleef ze drie maanden in Mexico om onderzoek te doen naar straatkinderen in Guadalajara. Het masterjaar was voor haar naast een wetenschappelijke zoektocht eveneens een persoonlijke zoektocht naar haar Indische achtergrond. Dit leidde tot een masterscriptie met als onderwerp de identiteitsvorming van drie generaties Indische Nederlanders in Nederland onder de titel: ‘Drie Indische generaties, Drie Indische Identiteiten?’ Roos houdt zich veel bezig met fotografie. Voor de talkshow georganiseerd door Indisch 3.0 maakte zij eerder foto’s gemaakt. Voor Indisch 3.0 gaat ze vooral in beeld bijdragen leveren. Een groot aantal van haar foto’s is te zien op: www.flickr.com/photos/rooos

Valérie Harmanus

Valérie Harmanus

Valérie Harmanus (1977) studeerde dans aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2007 studeert ze fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in dezelfde stad. De onderwerpen die centraal staan in haar fotografie haalt ze uit haar eigen leven. Dit zijn thema’s zoals: identiteit, ouderschap, liefde en haar herinneringen aan vroeger. Ook Valérie zal op Indisch 3.0 vooral met beeld bijdragen gaan leveren. Een impressie van haar werk is te zien op: www.valerieharmanus.com

Willem-Jan Bederode (Merah)

Willem-Jan Brederode (Merah)

Willem-Jan Brederode (1979) woont in ‘s-Hertogenbosch, studeerde Bedrijfswetenschappen (2004) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is werkzaam in de financiele dienstverlening. Hij is lange tijd actief geweest binnen de Indische 3de generatie beweging. Vanaf eind jaren ’90 begon hij als actief lid van meerdere Indische jongerenorganisaties zijn Indisch-zijn vorm te geven. Na de jongerenafdeling van de Vrij Indische Partij, het Indisch-Brabantse vriendengezelschap South Side Indo Crew en het bestuur van Darah Ketiga volgden meer creatieve participaties tijdens voorstellingen op de Pasar Malam Besar in 2004 en het jaar daarop in een voorstelling genaamd “Blue Print: The Morning Shapes The Night”, georganiseerd door Het Indisch Huis. Inmiddels is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Voor Indisch 3.0 zal Willem-Jan (in de Indische wereld beter als ‘Merah’) een variété aan Indische onderwerpen met een lach maar ook een sneer aan de kaak stellen. Indische organisaties, de derde generatie en Indo’s in de VS zijn de hoofdingrediënten in zijn receptuur.

Charlie Heystek

Charlie Heystek

Charlie (Charlotte) Heystek (1988) woont in Utrecht. Na het behalen van haar VWO diploma studeerde ze Geschiedenis, maar inmiddels is ze overgestapt naar Communicatie- en Informatiewetenschappen. De afgelopen jaren heeft ze naast haar studie en werk in de horeca, aan veel uiteenlopende jongerenprojecten meegewerkt en schrijft ze met regelmaat columns die ze publiceert op haar eigen blog. In deze columns komen de discussies die ze met anderen voert en haar Indische achtergrond met regelmaat naar voren. Ze gaat nooit een discussie uit de weg en staat er om bekend vaak met een nieuwe, originele visie op onderwerpen te komen. Op Indisch 3.0 was in april een interview met haar te lezen was. Als redactielid zal ze vanaf deze maand schrijven over wat Indisch-zijn in het dagelijks leven –waarin ze vaak wordt bestempeld als ‘Belanda-Barbie’ als gevolg van haar Nederlandse uiterlijk- voor haar betekent.