Pasar Malam Indonesia (beeldrep)

Indisch3.0-fotografe Natalie Ypma bezocht 3 april de Pasar Malam Indonesia (Malieveld, Den Haag) en maakte een kleurrijk verslag. Hierbij een selectie. De gehele reportage is te vinden op http://indisch3.mijnalbums.nl/

(c) Natalie Ypma

10 gedachten over “Pasar Malam Indonesia (beeldrep)”

 1. Waarom vond je het niks Alex? Ben benieuwd naar je ervaringen.

  Het was zeker anders dan Tong Tong….maar de drukte van zaterdag (je kon over de koppen lopen..) wil toch wel veel zeggen. Heb ook ter plekke veel enthousiaste Indo’s gesproken die uit het hele land waren toegestroomd.

  Ik vond het zelf veel meer Indonesisch als welke andere Pasar Malam die ik ooit heb bezocht.
  Maar door de enorme drukte had ik er ook wel snel genoeg van!

 2. Ik ben zaterdag geweest. Een korte impressie heb ik gegeven op een indischblog, en helaas is dat weer uitgedraaid op een discussie.

  Ik ben geen regelmatige pasar-bezoeker, maar ik vond het wel klein. Een andere keer groter wellicht. Maar goed, ergens moet je toch beginnen niet waar?
  Natuurlijk was de ruimte met de eetstalletjes weer enorm druk.
  Mijn indruk is dat je daar slechts voor de optredens en het eten moet komen.
  Literaire en andere intellectuele bezigheden hoef je daar niet te zoeken.
  Maar ach, ik ken weinig indo’s en indonesiers die daaraan zo’n grote behoefte hebben (je leest het toch wel op internet).
  Als het maar gezellig is en lekker kan worden gekletst.

  Tijdens de miss indonesisch verkiezing zag ik ook een flamboyante gezonnebrilde persoon, die eruit zag als een piraat..
  In eerste instantie dacht ik dat het tuan batikat was (heb ik ooit eens over gehoord) , maar ik dacht bij mezelf niet zo nieuwsgierig, niet aanspreken.

  Van hem had je eigenlijk een foto moeten maken. Van hieruit de groeten aan hem. Ik mag die excentriekelingen wel.

  Ed

 3. Ed, die piraat heb ik uiteraard ook op foto gezet!! helaas is er op Indisch 3.0. geen plek voor 100 foto’s…maar ik heb er enkele van hem bij zitten! Daar hoef je geen fotograaf voor te zijn om zo’n figuur te spotten :-)) Kirsten heeft een selectie gemaakt van de foto’s die ik haar had toegezonden voor de site. Helaas zit deze opvallende meneer er niet bij!

 4. Ah, die! Ja, die zal ik er nog even bij zetten. Zat die foto’s te bekijken en dacht – waar ken ik hem ook alweer van? Nu weet ik het. Komt eraan!

  Hou deze site in de gaten trouwens, komende week komt de eerste aflevering van de Indisch3.0-cicaks. Cicak Ed interviewt daarin bezoekers van de PMI.