Met I3 op de PMI (2011)

Dit jaar kun je met Indisch 3.0 gratis naar de Pasar Malam Indonesia (PMI). Verder kan je op Indisch3.0 jouw ervaringen ventileren over dit evenement tijdens de looptijd ervan. Van 1 t/m 7 april 2011 vindt de tweede PMI plaats op het Malieveld in Den Haag. Het wordt georganiseerd door de ambassade van Indonesië. De markt is helemaal gericht op promotie van de cultuur, business opportunities, toerisme en de culinaire kant van het ‘authentieke Indonesië.’

Groter
De PMI is dit jaar groter dan in 2010 omdat de Indonesische ambassade nog meer wilt laten zien van Indonesië. Hoeveel groter? Dit jaar heb je niet vijf, maar zeven dagen lang de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Pasar Malam Indonesia. Daarnaast zijn er meer eettentjes, maarliefst 35, met lekkernijen uit onder andere Menado, Java, Ambon, Sumatra. Genoeg gelegenheid om de authentieke smaak uit Indonesië te “proeven” dus. En er is nog veel meer te doen: je kunt exposities bekijken, er zijn sprekers met interessante presentaties rondom het thema, er zijn een hoop culturele optredens en er zullen artiesten komen voor de jongere generatie. Het programma zullen we zo snel mogelijk publiceren. Bekijk hier het interview van I3 met de  ambassadeur van Indonesia, Umar Hadi, om te lezen wat zijn verwachtingen zijn voor de PMI 2011.

Jij op I3 & PMI= jij op #I3PMI
De komende tijd vind je op Indisch 3.0 updates over dit evenement en over de actie I3@PMI. Wil je zelf iets toevoegen? Tweet dan je bericht, ngrobol of foto’s met #I3PMI. Dan verschijnt het in de Twitterfall die vanaf morgen t/m 8 april 2011 op onze website staat. Heb je straks waanzinnig mooie foto’s gemaakt op de Pasar Malam Indonesia, of heb je er eentje geschoten die echt de moeite waard is? Mail ze dan naar ons via mail, Facebook of via @Indisch3 {foto} #I3PMI op Twitter. Dan zorgen wij dat jij tussen onze gallery voor fototalenten hangt. Ben je niet zo van de foto’s en wil je graag iets schrijven over de PMI? Wij zijn altijd benieuwd, dus deel je reportage, mening of verhaal met ons en wie weet verschijnt jouw stuk wel op I3.

Win kaarten!
En natuurlijk is Indisch 3.0 er zelf ook bij. Sterker nog, je kunt met ons mee naar de PMI 2011. Daarom organiseren we een speciale actie; I3@PMI. Op 5 & 7 april gaan we met Indisch 3.0-bezoekers naar de PMI, beetje eten, beetje wandelen, beetje kletsen.  Lees: tokotest, I3’ers ontmoeten en veel gezelligheid.Daar kan jij 2 kaarten voor winnen! Op deze meetings gaan we met I3-fans, jonge indo’s, anderen die graag mee willen om een hapje eten op de PMI. Wanna join? Om die toegangskaarten voor de PMI 2011 te winnen moet je onze Facebook en Twitter-account goed in de gaten houden. Je kan er op onverwachte momenten prijsvragen aantreffen over updates en publicaties over #I3PMI. Zie je er een voorbij komen, doe dan meteen mee, want nog dezelfde dag maken we de prijswinnaars bekend. De actie loopt t/m 25 maart 2011.

Mega tokotest
pasar malam indonesia Foto6-Martabak-DianMarini FINALIS LOMBA FOTOVerder kan je nog van ons verwachten dat we een massale tokotest gaan uitvoeren. Iedereen die met ons meegaat naar de PMI, krijgt een proefformulier. De resultaten daarvan zetten we vliegensvlug op Indisch3.nl, waardoor jij gebruik kan maken van onze eetervaringen, ook als je niet met ons meegaat naar de PMI2011.

7 gedachten over “Met I3 op de PMI (2011)”

  1. @IndOw: persoonlijk vind ik het een goede ontwikkeling dat er meer opties zijn dan alleen de Tong Tong Fair (voormalig PMB). Deze pasar is gericht op promotie van Indonesia, dus is van geheel ander karakter. Daarnaast denk ik dat er veel orang Maluku aanwezig zullen zijn omdat er veel bekende Molukse/Ambonese artiesten optreden. Zoals de Indonesische ambassadeur in het interview (eerder gepost hier) zei dat ze juist veel Ambonese artiesten aantrekken omdat hier veel orang Ambon wonen en Ambonezen erg getalenteerde artiesten zijn.

   1. Persoonlijk vind ik het jammer dat er nu meer opties zijn. De PMB bracht juist iedereen bij elkaar. Nu vindt er toch een scheiding plaats tussen Indo/Maluku en Indonesia. Indonesische mensen zullen denk ik eerder naar de PMI gaan. Hierdoor zijn ook de bezoekersaantallen van de PMB gezakt.
    Kan uiteraard zijn dat er orang Maluku op af komt, maar zijn dat dezelfde die niet lang geleden op dezelfde Malieveld nog een demonstratie tegen de Indonesische regering deden en die ontaarde in rellen? Of dezelfde orang Maluku die zich vastketende aan de Indonesische ambassade? ect. etc.
    Lijkt me stug dat orang Maluku (indirect) de Indonesische regering financieel gaan steunen en daarmee ook de strijd tegen hun eigen volk.
    Uiteraard begrijp ik dat voor de mensen die een band hebben met Indonesia of interesse daarin hebben de PMI zullen bezoeken. Ik wilde alleen aangeven dat Indo’s en Indonesiers een wereld van verschil is.

    1. Als Indo heb je altijd een connectie met de Gordel van Smaragd, ookal voel je dat zelf niet. Je oermoeder of oervader was Javaans/Manadonees/Ambonees.etc vul maar zelf in wat van toepassing.
     Ontkennen dat er geen verbinding is jezelf als Indo verloochenen.

     1. Tuurlijk zijn onze oerouders van Javaans, Manadonees etc. afkomst, maar ik zie toch wel degelijk de Indische cultuur los van de Indonesische. Vice versa denken zij er ook over. Of denk je dat de Indonesiers bij de bersiap ook ons als landgenoten zagen? Op de Indonesische radio werd gedurende bersiap openlijk opgeroepen tot “uitroeien van alle Belanda’s (Nederlanders) en alle Anjing Belanda’s (Nederlandse honden), waarmee de Indo’s werden bedoeld.
      Onze oerouders waren misschien Indonesisch, maar onze ouders zijn weggejaagd, vermoord, verkracht etc. door de Indonesiers.
      Niet dat ik nog enige vorm van haat tegen hen koester, maar nogmaals er is duidelijk een scheidslijn tussen Indo’s en Indonesiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.