14 februari nieuwe serie op Indisch3: Jonge Indo in de Liefde

Natuurlijk zijn we tijdens onze maandelijkse redactievergaderingen keihard aan het brainstormen. Wat gaan we komende maand doen? Wat gebeurt er voor spannends in Indisch Nederland? Wat hebben we zien gebeuren op de website, Facebook en Twitter?

Minstens zo interessant vinden we de stand van elkaars liefdesleven. En dan hebben we het wel eens over hoe dat toch zit, liefde tussen Indo’s onderling. Een van ons heeft een relatie met een totok-Indo, een ander met een Molukse. Van de drie mensen in een relatie, zijn er dus twee die een relatie hebben met een ‘Indisch-achtig’ iemand. Is dat toeval?

Wat we van elkaar horen is ‘herkenning’, ‘niet alles meer hoeven uit te leggen’, ‘je meteen thuis voelen’ bij je partner Ook om ons heen zien we het, Indo’s die een relatie krijgen met zo’n ‘Indisch-achtig’ persoon. En het is vast niet voor niets dat de hyves Cinta Manis (zoete liefde)  in het leven geroepen is…

Spottend praten we wel eens over het invoeren van een Indo-fokpremie en het confisqueren van een van de Waddeneilanden. Het optrekken van muren tussen bevolkingsgroepen is een steeds populairder wordende, oude Nederlandse hobby, dus waarom zouden we er niet net zo hard aan meedoen? Tja, verzucht meestal een van ons dan, omdat we óók gewoon Nederlands zijn.

Met zijn vijven komen we er dus niet uit. Vandaar dat we het maar eens in de groep gaan gooien met de introductie van de serie Jonge Indo in de liefde. Charlie Heystek heeft zich opgeworpen als beschermvrouwe van deze serie, die we zien als opvolger van Jonge Indo in de provincie, en parallel laten lopen aan de serie Jonge Indo in de muziek.

We zoeken dus lezers (18-38 jaar) die een relatie hebben. Met een ‘Indisch-achtig’ iemand of juist niet. Want hoe groter de diversiteit, hoe beter we die initiële vraag kunnen beantwoorden: is het toeval als een Indo een relatie heeft met iemand met een soortgelijke afkomst? En: wat zijn verschillen en overeenkomsten tussen ‘Indische’ en ‘niet-Indische’ stelletjes.

Beschouw Jonge Indo in de liefde maar als warm populair-wetenschappelijk experiment, waarbij we alle ruimte geven aan de romantiek. Want dat mag ook wel eens, naast al dat gemopper op politieke blunders of onwetende, zichzelf ontkennende Indo’s.

Meedoen? Tof! Neem contact op met Charlie (charlie @ indisch3.nl) of laat een reactie achter op dit bericht.

Jonge Indo in de liefde!