In de jaargetijden met luchtige kleding zie je ze steeds meer: tatoeages. Langzamerhand zijn de jongere generaties het taboe op en de vooroordelen over tattoos aan het doorbreken. Waar de oudere generaties deze vorm van lichaamsversiering nog toedichten aan bepaalde sociale groepen, integreren steeds meer jonge mensen tatoeages in hun way of life.

Ook Indische jongeren kruipen steeds vaker in de stoel van de tatoeëerder om uiting te geven aan hun identiteit. Maar in hoeverre heeft deze uiting te maken met hun culturele achtergrond? Laten zij tatoeages zetten die iets met hun Indische afkomst te maken hebben? En wat zijn dat dan, ‘Indische’ tatoeages? Hier gaat Indisch3.0 achter proberen te komen via het nieuw te starten thema “Indo Ink”.

Vanaf november a.s. gaat Indisch3.0 twaalf afleveringen lang het land door om de wereld van de Indische tatoeages te ontdekken. Hierin zullen zowel de verhalen van getatoeëerden als tatoeëerders uitgebreid in tekst en beeld belicht worden.

Spreekt onze zoektocht jou aan? Bekijk dan elke maand Indo Ink of doe mee! Heb jij namelijk tatoeages waar je graag over zou willen vertellen? Ken jij mensen die helemaal Indo tattoo minded zijn of tatoeëerders met een Indische connectie? Wil je een tatoeage laten zetten waar Indisch3.0 dan verslag van maakt? Of zou jijzelf graag een artikel in tekst en beeld willen maken over tatoeages? Laten ons dan weten door een mail te sturen naar willem-jan@indisch3.nl