Huisregels

Er is alweer ruim een maand verstreken sinds Indisch3.0 de zomerstop achter zich heeft gelaten en met een frisse start is begonnen. En bij een nieuwe start en een nieuwe redactie, hoort ook een nieuwe aanpak.

Een van de zaken waar de redactie al een tijdje mee in haar maag zit is het oneigenlijk gebruik van onze sitemogelijkheden door een klein aantal bezoekers. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de ‘comment’-functie bij artikelen wordt gebruikt om een soort miniforum te starten. Er ontstaan enorme discussies, die in sommige gevallen ver off topic zijn geraakt en op die manier afbreukdoen aan de oorspronkelijke post en de creativiteit van de auteur. Bovendien schrikken overloze discussies lezers af die wél inhoudelijk op het artikel willen reageren.

Wij hebben besloten om pro-actief dit soort bezigheden te signaleren en hier passende maatregelen voor te nemen. De commentfunctie is puur bedoeld om inhoudelijke feedback op een artikel te geven en om het misbruik hiervan tegen te gaan hebben we de volgende richtlijnen opgesteld:

– Geef alleen inhoudelijke feedback op het artikel;
– Gebruik maximaal 200 woorden in je reactie;
– Haak maximaal één keer in op een ander comment;
– Indien er toch behoefte is om te discussiëren met een andere commentator, vraag diegene dan om op een daarvoor ingericht forum of per email in contact te treden;
– Zoek niet via privékanalen als Facebook, Twitter, Hyves en persoonlijke emailadressen contact met de auteur. Als je vragen hebt aan de schrijver van het artikel, kan je een email sturen naar redactie@indisch3.nl. Wij zorgen er dan voor dat de desbetreffende email bij de auteur terecht komt;
– Indien wij merken dat de bovenstaande huisregels structureel overschreden worden, zullen de comments in kwestie verwijderd worden.

Het lijkt misschien nu alsof we ineens met blauw op onze blog patrouilleren, maar we hebben gemerkt dat er wat regels nodig zijn. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Naast informatief, willen wij ook graag dat onze site leuk blijft voor alle bezoekers en iedereen die er aan meewerkt.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking,
De Redactie

5 gedachten over “Huisregels”

 1. Hoop dat jullie ook daadwerkelijk deze regels gaan handhaven want ik werd zelf ook on te pas van al die reacties en dicussies die ontstonden als ik reageerde op een artikel. Vaak met lappen tekst uit geschiedenisboeken.

  Naar mijn mening hou ik altijd aan de max. 200 woorden, maar komt er ook een optie dat de woorden geteld worden? Of is er een moderator die de woorden gaat tellen?

 2. Beste redactie,
  Ik lees altijd met genoegen de artikelen op Indisch 3.0. Ik reageer niet zoveel meer, juist omdat ik me begon af te vragen of de (jongere) lezer wel op mijn reacties zat te wachten.

  Ik snap die nieuwe huisregels best.

  Wat ik me wel afvraag of het misschien niet leuk is als de schrijvers van de stukjes zich meer in de comments laten zien. Verduidelijkingen, antwoorden op vragen, nadere inzichten… ik mis dat soms.

  Zou dat met de nieuwe huisregels geen verrijking kunnen zijn van de comments-sectie?

 3. @Indisch3.0; ten eerste mooi dat er regels zijn! Ik snap dat niet iedereen zit te wachten op lange boekwerken over geschiedenis, discussies of persoonlijke verwijten die geen enkele relatie hebben met het topic. Anderzijds kun je het zo zijn dat er soms geschiedkundige feiten/data noodzakkelijk zijn om het foutief beeld van een ander te ontkrachten. Je kunt deze reacties ook zien als een compliment; jullie artikels laten mensen nadenken, emoties uiten en in dialoog treden met elkaar. Dat Indo’s het soms niet met elkaar eens zijn, koppig vasthouden aan hun visie, of zelfs persoonlijk gaan worden om hun ongelijk te verbergen is natuurlijk soms irritant. Maarjah, waar mensen zijn; daar zijn onenigheden. Misschien zit ik nu ook al over de 200 woorden maar ik zou niet weten hoe het korter kon ;p

 4. Misschien een optie om na plaatsing je eigen berichten aan te passen of te kunnen verwijderen.Veel mensen typen vanuit hun eerste emotie of eerste gedachten. Wellicht wil een deel wel berichten verwijderen of inkorten als de gemoederen zijn bekoeld of als men teveel reacties krijgen die hun op andere gedachten brengt. Waarom heb je anders een CAPTCHA code nodig; als je berichten verder niet kunt bewerken?

 5. Voor wat betreft de huisregels, ik denk dat Erik wel een punt heeft, verder komen er vaak alleen lange discussies door dat een 2e gen indo, een totok, Jampa, of indonesier Iets schrijft en een 3e of 4e gen. Indo daar weer op regeerd, logies iedereen ervaart en ziet t weer anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.