Er is alweer ruim een maand verstreken sinds Indisch3.0 de zomerstop achter zich heeft gelaten en met een frisse start is begonnen. En bij een nieuwe start en een nieuwe redactie, hoort ook een nieuwe aanpak.

Een van de zaken waar de redactie al een tijdje mee in haar maag zit is het oneigenlijk gebruik van onze sitemogelijkheden door een klein aantal bezoekers. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de ‘comment’-functie bij artikelen wordt gebruikt om een soort miniforum te starten. Er ontstaan enorme discussies, die in sommige gevallen ver off topic zijn geraakt en op die manier afbreukdoen aan de oorspronkelijke post en de creativiteit van de auteur. Bovendien schrikken overloze discussies lezers af die wél inhoudelijk op het artikel willen reageren.

Wij hebben besloten om pro-actief dit soort bezigheden te signaleren en hier passende maatregelen voor te nemen. De commentfunctie is puur bedoeld om inhoudelijke feedback op een artikel te geven en om het misbruik hiervan tegen te gaan hebben we de volgende richtlijnen opgesteld:

– Geef alleen inhoudelijke feedback op het artikel;
– Gebruik maximaal 200 woorden in je reactie;
– Haak maximaal één keer in op een ander comment;
– Indien er toch behoefte is om te discussiëren met een andere commentator, vraag diegene dan om op een daarvoor ingericht forum of per email in contact te treden;
– Zoek niet via privékanalen als Facebook, Twitter, Hyves en persoonlijke emailadressen contact met de auteur. Als je vragen hebt aan de schrijver van het artikel, kan je een email sturen naar redactie@indisch3.nl. Wij zorgen er dan voor dat de desbetreffende email bij de auteur terecht komt;
– Indien wij merken dat de bovenstaande huisregels structureel overschreden worden, zullen de comments in kwestie verwijderd worden.

Het lijkt misschien nu alsof we ineens met blauw op onze blog patrouilleren, maar we hebben gemerkt dat er wat regels nodig zijn. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Naast informatief, willen wij ook graag dat onze site leuk blijft voor alle bezoekers en iedereen die er aan meewerkt.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking,
De Redactie