Verhalenwedstrijd 'HWWGV'

Hier Wordt Wat Groots Verricht verhalenwedstrijd (c) Indisch3.0/ Kirsten Vos 2012
Wat is het mooiste verhaal van jouw Indische grootouders?

Stuur hun verhaal over Indië op en win! Indisch 3.0 organiseert, met medewerking van Diederik van Vleuten, een verhalenwedstrijd. Ben jij tussen de 16 en 36 jaar en heb jij een verhaal van je grootouders over Indië? Dan kan jij meedoen.

Wat kan je winnen?

De inzenders van de drie mooiste verhalen krijgen een publicatie van het verhaal op Indisch3.0, een mini-interview in Moesson en een door Diederik van Vleuten gesigneerde dvd van Daar Werd Wat Groots Verricht. Daarnaast ontvangen de inzenders van de vijf genomineerde verhalen twee vrijkaarten voor de vierde kumpulan in mei (tevens prijsuitreiking) van Indisch3.0. Tenslotte: de twee inzenders die niet in aanmerking komen voor de hoofdprijs, ontvangen beiden een dinerbon voor twee bij Restaurant Blauw, aangeboden door Blauw en Asia Gastronomica.

Hoe kan je meedoen?

Stuur voor 13 april 2012* het mooiste verhaal dat je grootouders ooit hebben verteld over Indië op naar redactie@indisch3.nl. Het kan gaan over hoe ze elkaar ontmoet hebben, maar ook over iets heel anders; het dagelijks leven, het kamp, de bersiap. Tempo doeloe of tempo keras – alles mag.

Zorg dat het maximaal 1250 woorden groot is en sluit een foto of afbeelding bij, die voor jou te maken heeft met het verhaal. Vermeld in je mail je geboortedatum, je naam, adres en telefoonnummer.

Op 20 april 2012 maken we de vijf genomineerde verhalen bekend. Diederik van Vleuten zal elk verhaal voorzien van zijn commentaar. Bezoekers van onze website bepalen vervolgens welke drie verhalen winnen.

Wordt jouw verhaal genomineerd? Zorg er dan dus voor dat voor 1 mei a.s. zoveel mogelijk mensen op jouw verhaal stemmen. Op 4 of 11 mei 2012, tijdens de vierde kumpulan van Indisch3.0, maken we de drie winnaars bekend.

*verlengde inzendtermijn ivm de feestdagen

Waarom organiseren we deze wedstrijd?

Met de presentatie van de dvd van ‘Daar werd wat groots verricht’ van Diederik van Vleuten, komt deze succesvolle theatershow tot een einde. Het idee voor deze succesvolle voorstelling, over het verlies van Nederlands-Indië, is ontstaan na het lezen van de memoires van de oud-oom van de theatermaker. Wij, net als Diederik van Vleuten, vinden het belangrijk dat jongeren het verhaal van hun Indische grootouders kennen. Wie weet op welke geweldige ideeën jullie dan komen. Daarom heet de verhalenwedstrijd, met een knipoog, Hier Wordt Wat Groots Verricht.

Diederik van Vleuten vertelt zelf over zijn theaterprogramma:

7 gedachten over “Verhalenwedstrijd 'HWWGV'”

  1. Wat jammer dat je niet ouder dan 36 mag zijn om mee te doen!
    Ik ben in 1957 geboren in Djakarta, in 1958 naar Holland gekomen.
    Ik weet genoeg verhalen van mijn ouders.

  2. We krijgen veel reacties van mensen die ouder zijn en graag ook mee willen doen. Dat onthouden we en we zullen in het najaar speciaal voor jullie een andere schrijfactie opstellen!

  3. Hoezo die leeftijdsgrens van 36? Ik ben 42 en dacht eigenlijk dat ik ook tot de 3e generatie behoorde. Mijn grootouders kwamen eind jaren 50 naar Nederland als 1e generatie, mijn ouders groeiden hier op als 2e generatie en ik ben hier geboren en getogen als 3e generatie. Mijn broer en de meeste van mijn neven en nichten zijn wel jonger dan 36 en wij zijn toch van dezelfde  generatie? 

  4. Met deze verhalenwedstrijd willen we ons specifiek richten op jongeren. Daarom hebben we dit keer een leeftijdsgrens gesteld, en geen “generatiegrens”. Waarom richten we ons dan specifiek op jongeren? Omdat we hen aan willen sporen zich te verdiepen in de eigen Indische (familie-) geschiedenis. Oudere Indische Nederlanders doen dat al veel meer uit zichzelf dan de jongere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.