De echte reportage laat nog even op zich wachten. Om het wachten te verzachten: de fotoreportage. Met dank aan Andre Ottevanger!
De tjobek Lonny krijgt het boek van Tabitha Lemon. Ook bij Lonny. ‘Bij een borrelschotel hoort een biertje!’ Cliff serveert zijn inzending uit. Aan de slag. De kandidaten wachten gespannen af. Selamat makan ja! ‘Het moeten meer condimenten worden, zodat mensen hun pittigheid zelf kunnen kiezen.’ ‘De rendang heb ik afgemaakt met een bedje van Pad Kada’if.’ Vrijwilliger Trisha Pothoff geeft Raymond het seintje; nog 10 minuten voor presentatie. Focus, focus. Francis dient de borden op. Hollandse klompjes van sajoer boontjes. Pascal Jalhaij kijkt mee. In daun pisang. Tim Sprangers (29) uit Amsterdam, Een vriend van het kookkoppel kijkt nieuwsgierig toe. Druk bezig met de voorbereidingen. Aankondiging van de SAYAH Gouden Rijstkom De borden opmaken: 3 voor de jury, 1 voor de presentatietafel en 1 voor de pers. Annemarie Bakker, het kookmaatje van inzender Yvonne. Jurylid Jeff Keasberry proeft. Pascal Jalhaij, Tim Sprangers, Lonny Gerungan en Jeff Keasberry. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0. Beoordelen – Pascal Jalhaij (l) en Lonny Gerungan (r) Tabitha Lemon (l) en Kirsten Vos bespreken de wijzigingen in het kookschema. Foto: André Ottevanger/ Indisch 3.0. De Indische ‘mis-en-place’. Pascal vult zijn juryformulier in. Kandidaten, jury en organisatie. … jeff had m al, De smaak van verlangen. Francis Kuijk. Cliff Aluy uit Breda. Tim licht zijn gerecht toe. De dames serveren het gerecht uit. De SAYAH Gouden Rijstkom 2013. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0 2013. De consommé komt apart. Raymond en Astrid Linde. De zeven kandidaten: Rahmi Dahlan, Yvonne Slüper, Tim Sprangers, Cliff Aluy, Raymond Linde en Alex Lasatira & Mikal Lefevre. Makanan, lui. Jeff, geweldig dat je erbij was! Yvonne (links) en Annemarie in opperste concentratie. Check die theedoek: Tim werkt in het dagelijks leven ook als kok. Alex (l) en Mikal. De SAYAH Gouden Rijstkom 2013 Lonny Gerungan – dank voor je bijdrage! Trisha Pothoff deelt namens de organisatie de medailles uit, hier bij Annemairie Bakker. Lonny en Francis. Balinees strand van Cliff Aluy. Met een mousse van atjar van wortels. De Bintang valt in goede aarde. Jeff Keasberry. Voorzitter weet het spannend te houden. Raymond heeft er plezier in. Zijn vriendin is zijn kookmaatje. Alex Lasatira en Mikal Lefevre. De organisatie met de juryleden (vlnr) Tabitha Lemon, Lonny Gerungan, Pascal Jalhaij, Jeff Keasberry en Kirsten Vos. Het winnende gerecht van Tim Sprangers, die hiermee de SAYAH Gouden Rijstkom 2013 won. Tim Sprangers won o.a. 300 euro cash. Vrijwilliger Patrick heeft een goede plek uitgekozen. Lemper sajoer paniki. In de maak: lemper van gerookte schar. ikan ikan Aan de slag! ‘Dat oranje puntje is gerookte olie van de rendang.’ Yvonne licht haar gerecht toe. Snel nog even een kiekje voor thuis! Tim maakt de borden op. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0. Gouden Rijstkom-winnaar Tim Sprangers met Tabitha Lemon (r) en Kirsten Vos (l). Het laatste gerecht van de Gouden Rijstkom 2013. Een paar van de opgediende gerechten. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0 Yvonne Slüper verkent haar kookplek. Het winnende Lemper van gerookte schar van Tim Sprangers. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0. Voor elk jurylid een bord. Gouden Rijstkom deelnemers kregen allemaal een medaille. Mag je SAYAH meenemen naar de VS, Jeff, of is die al op tegen die tijd? Exotisch of niet? Balinees strand in de maak. Lonny werkt verder aan de presentatie. Jeff neemt een kiekje. Pascal Jalhaij presenteert. Sponsor SAYAH (Marc Pieplenbosch) met Tim Sprangers, Tabitha Lemon en Kirsten Vos. ‘Met dit soort initiatieven proberen we mensen anders laten denken over het Indische avontuur op bord.’ De medailles Voorzitter Jalhaij luistert naar de toelichting van de tweede kandidate. Rahmi Dahlan bereidt haar gerecht voor. ‘De Indische keuken is niet meegeevolueerd met de tand des tijds.’ Pascal – wat hadden we zonder jou gemoeten?
Nu vind ik het best een leuk initiatief en snap het enthousiasme, maar 8 artikelen op rij over de Gouden Rijstkom – is dat niet wat erg veel?