De echte reportage laat nog even op zich wachten. Om het wachten te verzachten: de fotoreportage. Met dank aan Andre Ottevanger!
- Het winnende gerecht van Tim Sprangers, die hiermee de SAYAH Gouden Rijstkom 2013 won.
- Een paar van de opgediende gerechten. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0
- De medailles
- Trisha Pothoff deelt namens de organisatie de medailles uit, hier bij Annemairie Bakker.
- Pascal Jalhaij presenteert.
- Raymond en Astrid Linde.
- Jurylid Jeff Keasberry proeft.
- Jeff Keasberry.
- Makanan, lui.
- Lonny werkt verder aan de presentatie.
- Check die theedoek: Tim werkt in het dagelijks leven ook als kok.
- Beoordelen – Pascal Jalhaij (l) en Lonny Gerungan (r)
- Tim licht zijn gerecht toe.
- Aan de slag.
- Cliff Aluy uit Breda.
- Aan de slag!
- ‘De Indische keuken is niet meegeevolueerd met de tand des tijds.’
- Annemarie Bakker, het kookmaatje van inzender Yvonne.
- Yvonne licht haar gerecht toe.
- Tim Sprangers (29) uit Amsterdam,
- Lonny Gerungan – dank voor je bijdrage!
- Een vriend van het kookkoppel kijkt nieuwsgierig toe.
- Het laatste gerecht van de Gouden Rijstkom 2013.
- Sponsor SAYAH (Marc Pieplenbosch) met Tim Sprangers, Tabitha Lemon en Kirsten Vos.
- De zeven kandidaten: Rahmi Dahlan, Yvonne Slüper, Tim Sprangers, Cliff Aluy, Raymond Linde en Alex Lasatira & Mikal Lefevre.
- Het winnende Lemper van gerookte schar van Tim Sprangers. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0.
- Exotisch of niet? Balinees strand in de maak.
- De kandidaten wachten gespannen af.
- Jeff neemt een kiekje.
- Francis dient de borden op.
- Balinees strand van Cliff Aluy.
- Gouden Rijstkom deelnemers kregen allemaal een medaille.
- Tim Sprangers won o.a. 300 euro cash.
- Alex Lasatira en Mikal Lefevre.
- Lemper sajoer paniki.
- Snel nog even een kiekje voor thuis!
- Raymond heeft er plezier in.
- Aankondiging van de SAYAH Gouden Rijstkom
- Rahmi Dahlan bereidt haar gerecht voor.
- … jeff had m al, De smaak van verlangen.
- ‘Het moeten meer condimenten worden, zodat mensen hun pittigheid zelf kunnen kiezen.’
- Voor elk jurylid een bord.
- Kandidaten, jury en organisatie.
- ‘Dat oranje puntje is gerookte olie van de rendang.’
- Selamat makan ja!
- ikan ikan
- Alex (l) en Mikal.
- In de maak: lemper van gerookte schar.
- De tjobek
- Ook bij Lonny.
- Vrijwilliger Trisha Pothoff geeft Raymond het seintje; nog 10 minuten voor presentatie.
- ‘De rendang heb ik afgemaakt met een bedje van Pad Kada’if.’
- De dames serveren het gerecht uit.
- Tabitha Lemon (l) en Kirsten Vos bespreken de wijzigingen in het kookschema. Foto: André Ottevanger/ Indisch 3.0.
- Met een mousse van atjar van wortels.
- ‘Met dit soort initiatieven proberen we mensen anders laten denken over het Indische avontuur op bord.’
- Tim maakt de borden op. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0.
- Hollandse klompjes van sajoer boontjes.
- De Bintang valt in goede aarde.
- De Indische ‘mis-en-place’.
- Vrijwilliger Patrick heeft een goede plek uitgekozen.
- Zijn vriendin is zijn kookmaatje.
- De SAYAH Gouden Rijstkom 2013. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0 2013.
- Lonny en Francis.
- Gouden Rijstkom-winnaar Tim Sprangers met Tabitha Lemon (r) en Kirsten Vos (l).
- De consommé komt apart.
- Pascal vult zijn juryformulier in.
- Yvonne (links) en Annemarie in opperste concentratie.
- Yvonne Slüper verkent haar kookplek.
- Druk bezig met de voorbereidingen.
- In daun pisang.
- Mag je SAYAH meenemen naar de VS, Jeff, of is die al op tegen die tijd?
- De SAYAH Gouden Rijstkom 2013
- Cliff serveert zijn inzending uit.
- Lonny krijgt het boek van Tabitha Lemon.
- Pascal Jalhaij kijkt mee.
- Pascal – wat hadden we zonder jou gemoeten?
- Focus, focus.
- ‘Bij een borrelschotel hoort een biertje!’
- Pascal Jalhaij, Tim Sprangers, Lonny Gerungan en Jeff Keasberry. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0.
- Voorzitter Jalhaij luistert naar de toelichting van de tweede kandidate.
- Voorzitter weet het spannend te houden.
- Jeff, geweldig dat je erbij was!
- Francis Kuijk.
- De organisatie met de juryleden (vlnr) Tabitha Lemon, Lonny Gerungan, Pascal Jalhaij, Jeff Keasberry en Kirsten Vos.
- De borden opmaken: 3 voor de jury, 1 voor de presentatietafel en 1 voor de pers.
Nu vind ik het best een leuk initiatief en snap het enthousiasme, maar 8 artikelen op rij over de Gouden Rijstkom – is dat niet wat erg veel?