Indomania 4. Melkweg, Amsterdam, 9 april 2012, 14.00 - 02.00 uur

Het belooft een mooi feestje te worden, op Tweede Paasdag, tijdens Indomania 4, in de Melkweg te Amsterdam. Wat ooit klein begon, is bij de vierde editie een evenement voor honderden bezoekers geworden. Een huiskamerfeestje is het allang niet meer.

Je kan Adriaan van Dis zien optreden en met hem kennis maken: volgens initiatiefnemer Rob Malasch is deze schrijver en programmamaker er de hele dag bij. Diederik van Vleuten zal de tientallen reacties delen, die hij ontving op zijn theaterprogramma Daar Werd Wat Groots Verricht. Lois Lane treedt weer op. Suzanne Liem en Armando Ello exposeren hun prachtige foto’s.  In Guitarmania heeft zich een unieke groep van Indische topgitaristen verzameld (o.a. Franklin Madjid, Arnold van Dongen & Patrick Drabe). ’s Avonds gaan de voetjes (nog verder) van de vloer en de handjes in de lucht, als o.a. DJ Rob Manga zijn plaatjes laat draaien.

Rob Malasch, bedenker van Indomania, legt uit waarom hij deze keer voor zo’n grootse opzet gekozen heeft: “Nou! De vorige keer was het toch veel te druk?! Iedereen vond het maar gezellig en leuk, maar iedereen stond bovenop elkaar! Ik snapte daar helemaal niets van.”Over de line-up vertelt Malasch: “Ik wilde niet meedoen aan de gebruikelijke opzet en dezelfde mensen vragen die in het Indo-circuitje bij elkaar lijken te horen. Ik heb van sommigen boze reacties gekregen, hele epistels, echt onvoorstelbaar. Nieuw en bestaand talent, dat wil ik laten zien. Waar ik dat vind? Tja. Vakbladen lezen, bij academies langsgaan, tentoonstellingen bezoeken.”

Malasch vertelt me verder dat je extra (gratis) kaartjes nodig hebt voor de optredens van o.a. Van Vleuten en Van Dis. “Ik vind het ontzettend vervelend, maar, tip: ben je er, reserveer dan bij de kassa meteen kaarten voor het optreden dat je graag wil zien. Zonder die extra kaartjes kan je niet naar binnen in de aparte zalen.”

Maya Mertens, de jongste deelnemer uit het programma, gaat ons in vervoering brengen met haar muziek. Alvast een voorproefje: Ode aan de Pokkie.


Indisch 3.0 mag 4 vrijkaarten weggeven. Wil jij een vrijkaartje winnen? Retweet dan voor 6 april a.s. dit artikel, share & like het op Facebook of stuur de link van dit artikel door naar vijf vrienden, met redactie @ indisch3.nl in de CC. Je mag zo vaak RT’en/sharen/liken/FW’en als je wil. Gewoon kaarten kopen kan bij de kassa  van De Melkweg (20 euro per stuk).