Taman Indonesia entree © Tabitha Lemon/Indisch 3.0 2012

Taman Indonesia entree © Tabitha Lemon/Indisch 3.0 2012

Win vrijkaarten en ontdek dit park zelf

Midden in oer-Hollands landschap, tussen de oude veenkolonies in Overijssel en Drente, ligt dierenpark Taman (=park) Indonesia. Ondanks die omgeving, waan je je in Indonesie vanaf het moment dat je binnenkomt – het enige dat ontbreekt is de geur van doerian en iets warmer weer.  Wil jij zelf een kijkje nemen? Doe dan voor 1 augustus a.s. mee aan de prijsvraag.

Vogels
Het park is eigenlijk één grote volière: je loopt de ene enorme vogelkooi uit om de andere te betreden en de prachtigste vogels vliegen je om de oren. Daarnaast kan je de beroemde Loewak (Civet) – kat bekijken (ja, die van de koffie) en andere kleinere zoogdieren, zoals een beermarter.  Leuk zijn de activiteiten voor kinderen, die zich kunnen kleden in traditionele dracht en mee mogen helpen bij het voeren, maar ook de groeiende aandacht voor de verschillende culturen op Indonesie. Zo kan je een oorspronkelijk Mentawai-huis bezoeken.

Bussen
Taman Indonesia is een uit de hand gelopen hobby, legt mede-eigenaresse MarlisaWareman uit. Na het overlijden van hun moeder, heeft zij de exploitatie van het park met haar broer Diederik overgenomen van hun vader. ‘Mijn vader vindt het prachtig dat we dit doen. Hij is een enorme vogelaar en ging steeds grotere volières maken voor zijn vogels. Steeds vaker kwamen er mensen kwamen om zijn vogels te bekijken. Op een gegeven moment zijn we entree gaan vragen.’ Inmiddels is het serious business: ‘Van heinde en verre komen Indische mensen met bussen naar ons toe.’

Win een Very Important Indo-arrangement
Wil jij Taman Indonesia gaan verkennen? Doe dan mee met de prijsvraag, aangeboden door het dierenpark zelf. Hoe doe je mee? Stuur voor 1 augustus a.s. een e-mail aan redactie@indisch3.nl met je naam en huisadres. Noem daarin zoveel mogelijk dieren op die je nog kent uit de verhalen van je (groot-)ouders en gebruik de Indische (Maleise) namen. Degene met de meeste namen wint een Very Important Indo-arrangement: ophalen en brengen (vanaf NS-station Steenwijk of een dichtbij gelegen hotel) per TukTuk, 2 vrijkaartjes voor volwassenen en ontvang met koffie/thee & een Indische lekkernij. Vier anderen ontvangen 2x vrijkaartjes voor volwassenen. Op 1 augustus 2012 maken we de vijf winnaars bekend.*

Het park is van 1 april tot 1 november dagelijks geopend van 10 tot 18, van november t/m maart in de weekenden van 12 tot 17.  Entree 7,50 euro (volw), 6,50 (65+), 5 euro (3-12 jaar). Kinderen t/m 2 jaar gratis. Parkeren (in het gras of de berm) doe je gratis. Er is de mogelijkheid om je op station Steenwijk op te laten halen per tuktuk. Dan betaal je 20 euro pp incl. entree.  Niet toegankelijk voor rolstoelen.

*Mochten deelnemers evenveel dierennamen noemen, dan kiest de redactie op basis van loting de hoofdprijswinnaar en de overige winnaars. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.