Het Indisch 3.0 redactieteam: Liselore, Wendy & Nora

Vorige week kon je het al lezen: per 1 november staat er een nieuw redactieteam achter Indisch 3.0, bestaande uit Liselore Rugebregt, Wendy de la Rambeljé en nieuwkomer Nora Iburg. Tijd voor een wat uitgebreidere introductie.

Liselore, Wendy & Nora

Liselore Rugebregt (1986) | Redacteur Tekst & Planning
| doorzetter | eigenwijs | ontdekken | dromer |

Ik ben Indisch 3.0 via mijn vader (Rappang, Zuid Celebes) die in 1958 met zijn ouders en 7 broertjes en zusjes naar Nederland repatrieerde. Mijn moeder is Hollandse en ik ben mij pas op latere leeftijd bewust geworden van mijn Indische achtergrond. Indisch, wat is dat eigenlijk? Ik denk een gevoel.

Ik studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Voor mijn bachelorsciptie, ‘Van Indisch zijn tot Indisch voelen’, deed ik onderzoek naar de overdracht van culturele patronen binnen Indische families. Ik interviewde personen van de eerste, tweede en derde generatie en kwam via dit onderzoek eind 2010 bij Indisch 3.0 terecht. Naast schrijven voor Indisch 3.0, houd ik ook een persoonlijke blog bij.

Mijn motivatie om mij in te zetten voor Indisch 3.0 bestaat uit het opdoen van redactie-ervaring en het uit willen diepen van de definitie ‘Indisch’ en welke betekenis dit (nog) heeft voor de jongere generaties.

Mijn werkzaamheden voor Indisch 3.0 bestaan uit het beheren van de algemene planning en in samenwerking met Wendy de Indische agenda. Daarnaast coördineer ik de reportages, recensies, blogs en interviews (los van de series) die gepubliceerd worden op www.indisch3.nl.

Connect met mij via liselore@indisch3.nl als je tips hebt betreffende evenementen die wij op kunnen nemen in de Indische agenda en hier eventueel een reportage van kunnen maken, interessante boeken om te recenseren en personen om te interviewen (los van de series).

Wendy de la Rambeljé (1983) | Redacteur Freelancers & Social media
| organisatietalent | humor | culinair | reizen |

Ik ben Indisch 3.0 via mijn moeder (Surabaya) en mijn vader (Jakarta). Ik ben trots op waar ik vandaan kom en deel dit graag met anderen. Ik koester mijn Indische roots en looks. Van mooie verhalen tot aan lekker eten: ik ben van alle markten thuis!

Ik studeerde Management Toerisme, waarna ik verbonden was aan het Holland Business Promotion Office (HBPO) als projectcoördinator Olympic Games 2008. Gedurende mijn werkperiode bij het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement (Div) zette ik mij, als programmamedewerker TopFocus, in voor de procescoördinatie, organisatie en coördinatie van bijeenkomsten en kennismarkten en het realiseren van samenwerkingsverbanden tussen stakeholders. Inmiddels werk ik als zelfstandige en heb mijn eigen bedrijf: By Wen.

Mijn motivatie om mij in te zetten voor Indisch 3.0 is om het ‘Indo-gevoel’ vast te blijven houden, door verhalen vast te leggen en ervoor te zorgen dat wij deze blijven koesteren. Wat is jouw verhaal?

Mijn werkzaamheden voor Indisch 3.0 bestaan uit de coördinatie van de freelancers: werving en selectie, en het matchen van freelancers aan interessante klussen. Samen met Liselore beheer ik de Indische agenda, en coördineer ik de social media en het realiseren van evenementen.

Connect met mij via wendy@indisch3.nl als je wilt freelancen voor Indisch 3.0, wilt sparren over het organiseren van een evenement i.s.m. Indisch 3.0, en je een evenement wilt promoten via onze social media. Wil je niet voor ons freelancen, maar wel bloggen op www.indisch3.nl, meld je dan aan via bloggen@indisch3.nl.

Nora Iburg (1985) | Redacteur Series
| veelzijdig | creatief | nieuwsgierig | spontaan |

Ik ben Indisch 3.0 via mijn vader (Jakarta) die in 1956 naar Nederland kwam. De familie Iburg kwam terecht in Arnhem, waar ik ook ben geboren en getogen. Opgroeiend in een gezin met een blanke moeder en donkere vader en zus, had ik altijd wat uit te leggen over mijn Indische afkomst.

Ik studeerde Algemene Cultuurwetenschappen. Het gevoel nergens helemaal, of overal wel een beetje bij te horen, heeft me altijd bezig gehouden en leidde in 2009 tot mijn masterscriptie: ‘Van pasar malam tot I love Indo, identiteitsformatie- en manifestatie door drie generaties Indische Nederlanders’. Mijn scriptie werd een boek en zo raakte ik bij Indisch 3.0 betrokken. Zij vroegen mij te gast bij de talkshow ‘Indotiteit’ op de Tong Tong Fair. Inmiddels verzorg ik de publiciteit van Jeugdtheatergezelschap en Productiehuis BonteHond en ben ik actief als zangeres.

Mijn motivatie om mij in te zetten voor Indisch 3.0 bestaat uit het opdoen van redactie-ervaring, werken aan mijn portfolio als auteur en het uitbreiden van mijn netwerk. Ook wil ik graag uiteenlopende belevingen van (Indische) identiteit laten zien.

Mijn werkzaamheden voor Indisch 3.0 bestaan uit het coördineren van series: ik fungeer als algemeen contactpersoon, bewaak de continuïteit van de afleveringen en ben altijd op zoek naar personen om te interviewen i.h.k.v. één van de series.

Connect met mij via nora@indisch3.nl als je tips hebt om iemand te interviewen voor een serie, of als jij graag geïnterviewd zou willen worden.