‘Waar kijk jij het meeste naar uit, op de 55e TTF?’

Dat was de vraag waarmee je een setje vrijkaartjes kon winnen voor de Tong-Tong, die vanaf morgen weer twaalf dagen lang op het Malieveld zijn tenten opent. En de winnaars zijn bekend. Het was lastig. De eerlijkheid (‘al het eten en de mooie vrouwen!’), de sateh (sateh kambing is het meest genoemd) en het weerzien-met- waren toch wel de meest genoemde antwoorden. 

Foto: Tong Tong Fair.

Foto: Tong Tong Fair.

De tien winnaars hebben een opvallend, onderscheidend en tegelijkertijd voor veel Indo’s en niet-Indo’s herkenbaar antwoord gegeven. Dit zijn de mensen die vandaag een mailtje van ons gaan ontvangen. Gefeliciteerd en enorm veel plezier! Niet gewonnen, wel gaan? Koop dan online je kaarten. Kan je meteen doorlopen en gaan eten, dansen en sjansen!

De winnaars!

1. Leroy Hansen kijkt het meeste uit naar..
Die geur van durian! U kent wel toh? Vaak u hoort toh: Aduh stinken seh!! Loh..hoe dan stinken? Ruikt lekker dese en ook noh eens enak!! Natuurlek is nog meer om naar uit te kijken! Geselligheid in overvloed daar, maar das niet gek toh? Al die indo’tjes bij elkaar! Jong en oud, groot en klein. Altijd ngobrol met elkaar en altijd vragen; Bent u van familie van….. Soms ook beetje omong kosong want dat kennen wij ook goed!! Aduh, op Tong Tong heeft dese fent altijd ineens heel veel Tantes en Ooms erbij! Hoe dan toh? Maar wacht! Er is nog meer!!

Loh, lijkt bijna wel Tell Sell!! Koop dit en je krijg gratis dit! LUCU! Wat zou een indo toh zijn zonder muziek? Gelukkig dese mensen van Tong Tong ook hier aan gedacht! Gesellig met elkaar Jiven op de Crazy Rockers en Tjendol Sunrise maar ken ook natuurlek poco poco doen met Ricky risolles, die fent is lucu iyah! Ook ken dansa op dangdut! Wij jongeren kennen ook goed dansen op dangdut, betul betul!! Maar soms beetje malu toh? Maar geef neks!! Als maar gesellig is toh? Loh, bijna lupa!! Misschien wel belangrijkste van alles!! Eten!!

Aduh, elk jaar weer op dieet spesiaal voor Tong Tong… want die kilo’s vliegen er zo aan na een bezoekje aan de Tong Tong seh!! Sate kambing, pepesan, nasi rames speciaal, tjendol, martabak.. aduh, mijn tand hij al watert! Maar u kent wel toh… altijd mopperen over het eten, Loh tante!! dese toh niet pedis!! Ik ken veel beter! Kom maar langs, u ken proeven toh? Aduh, zo ziet u maar weer, altijd wel iets te beleven daar op de Tong Tong, nooit vervelen! Lachen, gieren brullen, soms gewoon spierpijn van t lachen! Maar met beetje pijit jij zo weer de oude zijn, betul betul! Helaas maar 1x per jaar dus ken altijd weer verheugen als de Tong Tong weer gereed staat voor 12 dagen plezier, cultuur en lekker eten! Maargoed dese fent gaat er een eind aan breien. Altijd zoveel omong dese! Sampai jumpa, de groetjes!

2. Jeffrey van Tongeren kijkt het meeste uit naar…
de oude indische dametjes die de makanan keuren bij de diverse standjes

3. Denise Soerodikromo kijkt het meeste uit naar..
Het Indonesië paviljoen omdat ik over 1,5 maand mijn 1ste kindje krijg en ik niet kan wachten om hem een schattige kecil batik blousje aan te doen. De 1ste dag sta ik vooraan in de rij 😉

4. Jacob Syarnoebi kijkt het meeste uit naar…
mijn vriendin die ik heb leren kennen toen we samen voor de stichting werkzaam waren. Onze band zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven met de TTF. Als bezoeker herleef je de Pasar “liefde” keer op keer..

5. Elvira Nitters kijkt het meeste uit naar…
een dagje uit met mijn Indische opie!

6. Nicole Aly-Koetsier kijkt het meeste uit naar..
Voor mij is de hele Tong Tong Fair een groot feest, lekker eten, leuke stands. De muziek, dans was geweldig iedereen jong en oud danste voor het podium. Heb helaas nog nooit het land (Indonesië)van mijn ouders en groot ouders mogen en kunnen bezoeken. Vorig jaar heb ik voor de eerste keer de Tong Tong Fair mogen bezoeken een hele openbaring. De tijd vloog voorbij en kwam tijd te kort nog nooit zoveel Indische mensen bij elkaar gezien Voelde mij 100n trotse Indo. Wil deze keer ook graag de workshops bezoeken waar ik vorige keer niet aan toegekomen ben. Tot gauw op Tong Tong Fair, Nicole Aly-Koetsier

7. Pascal Niehoff kijkt het meeste uit naar…
..een risoles pedis
..een ikan, dus vis ..
indië, dat ik mis ..
maar met Tong Tong Fair en indisch3.nl
..red ik het gelukkig ook nog wel.

8. Julius Salakory kijkt het meeste uit naar..
het moment waarop je nog nét niet binnen bent en de geur van De Gordel van Smaragd je al tegemoet komt. Een mix van wierook, djahé, sereh, tjenkeh en pala gemeleerd met het gevoel van een saamhorigheid; ergens tussen Sabang en Marauke dáár ligt (mede) onze oorsprong! First stop: Lemper Bar – ‘Uit het Vuistje’ ;):D

9. Gaby Vermeulen kijkt het meeste uit naar…
het opstijgen, de landing en alles daartussen natuurlijk! Het is toch een soort van minivakantie waar ik me lekker kan laten verrassen.

10. Max Krajenbrink kijkt het meest uit naar..
om zaterdag 25 mei, nu samen met mijn dochtertje van net 2 jaar, naar Tante Lien te gaan waar vroeger ik zelf als klein jongetje op de Pasar Malam in de Rai in Amsterdam bij Tante Lien op schoot zat..

55e Tong-Tong Fair

Den Haag Malieveld

22 mei t/m 2 juni 2013

www.tongtong.nl