Onder de radar

De tijd dient zich aan, leent zich ervoor.
De scholen zwaaien de kinderen uit. De koffers en tassen worden de auto’s ingepropt, caravan volgestouwd met proviand. Deze doorgaans twee maanden verdwijnt Nederland en masse onder de radar. We zijn halverwege het jaar.
De tijd leent zich ervoor, om de balans op te maken.
Ben je tevreden over de eerste zeven maanden van het jaar? Heb je gedaan wat je wilde doen? Welke doelen heb je bereikt en welke liggen er in het verschiet?

Zijn je dromen reëel of ideëel? Liggen ze binnen handbereik of is het puur symboliek?
De afgelopen maanden heb ik verschillende mensen mogen spreken voor mijn tweede boek ‘DroomPLEK’. De belangrijkste boodschap wil ik u niet onthouden tijdens het zomerreces. Als je een droom wilt realiseren, formuleer deze zodanig dat het binnen je bereik komt te liggen. Maak keuzes, kill your darlings! Anders komen dromen namelijk niet uit!

Prettige vakantie!

2 gedachten over “Onder de radar”

  1. Hoi Ed, leuk en dank voor het compliment! ik ben de uitspraak eerder dit jaar op mijn weg tegengekomen en realiseerde me op dat moment, dat ik keuzes moet maken, om iets te kunnen realiseren, oftewel het ene vasthouden, betekent automatisch iets anders loslaten… Fijne dag!

  2. He Edward. Probeer nou eens met 1 hand achter je rug en met de andere hand waarmee je een glas water vasthoudt, een glas met cola te grijpen dat voor je op tafel staat. Je moet dus eerst het gas water loslaten om het glas met cola te kunnen grijpen.

    Maar goed, je darlings kunnen van alles zijn en die zijn dus voor iedereen verschillend. Maar waar het om gaat is loslaten: of ook leven als een rivier. De Dode Zee is een goed voorbeeld van een stuk water waarin geen beweging zit: het wordt zout.. Een en ander houdt ook in dat je om de zoveel tijd alles wat je gedurende een bepaalde tijd hebt verzameld aan ideeen of goederen eens te beoordelen op hun waarde en nut voor je verdere leven.. Maar ik geef toe,: loslaten is vaak heel, heel moeilijk, maar je kunt ook niet anders, wanneer je ouder wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.