Na onze oproep in mei aan enthousiaste jonge Indo’s om onze redactie te komen versterken, kregen we ontzettend leuke reacties. Vandaag kunnen we alvast drie van onze nieuwe redactieleden introduceren, in september kunt u hier kennis maken met nog meer Indisch 3.0-creatievelingen. Ieder van hen zal op zijn of haar eigen manier een bijdrage leveren aan deze website.
Vanaf september kunt u op deze plek regelmatig iets van hen lezen of bekijken. Bovendien gaat Indisch 3.0 vanaf dan in plaats van eens per week, twee keer per week berichten publiceren. Hierbij alvast de eerste drie nieuwe Indo’s van de derde generatie, namelijk:
Elsbeth Vernout (1971) schrijft, acteert en maakt theater. Ze neemt actuele en historische thema’s als uitgangspunt voor het spelen en maken van muzikale theatervoorstellingen. In haar kleinkunstvoorstelling Deze en Genen ging ze op zoek naar haar Indische roots. De solovoorstelling was in het hele land te zien. Momenteel staat ze in de theaters met haar muziektheatervoorstelling Gegijzeld, over de Molukse acties in de jaren zeventig, geregisseerd door Selma Susanna. Voor Indisch 3.0 schrijft ze over wat het betekent om anno 2009 te behoren tot de derde generatie Indische Nederlanders. Elsbeth woont in Amsterdam en houdt een eigen blog bij op www.elsbethvernout.nl
Patrick Neumann (1983) woont in Amsterdam en werkt als (muziek-)theatermaker, singer-songwriter, (trainings-)acteur (in trainingen), presentator, theaterdocent, columnist, interviewer én als huisman. Voor zijn eerste soloprogramma Uw Redding Nabij werkte hij samen met Maarten van Roozendaal. Afgelopen seizoen speelde hij met Carlo Scheldwacht en Ghislaine Pierie (o.a. Rozengeur & Wodka-Lime) in Circus Bronbeek. Daarnaast presenteert hij onder meer De Kunstbende in Drenthe, Bevrijdingsfestival Leeuwarden en UITmarkt Amsterdam. Op dit moment werkt Patrick in alle rust verder aan zijn tweede soloprogramma Dialoog. Op ‘geheel eigen wijze’ zal hij op Indisch 3.0 vertellen over zijn bijzondere en soms hilarische ervaringen als Indo. Nu al nieuwsgierig? Bezoek dan alvast zijn website www.patrickneumann.nl
Natalie Ypma (1976) woont in Den Bosch en beschrijft zichzelf als kunstenaar, fotograaf, soms ook model, rebel, buitenbeentje, levensgenietster én een echte ‘kopi susu’. Als zelfstandige Indische kunstenaar, westerse -en ergens toch ook weer niet-westerse- vrouw, voelt zij zich soms maar een vreemde eend in de bijt. Gedeeltelijk opgevoed met de Indische cultuur van haar grootouders (die allebei nog leven) was de sambal goreng telor met extra lombok iets heel vanzelfsprekends, net zoals de in roomboter gebakken aardappelen met stoofpeertjes van haar Nederlandse oma. Via Indisch 3.0. wil ze zorgen voor herkenning, interactie en het delen en uitdragen van ervaringen die te maken hebben met de ‘Indische beleving’. Natalie hoopt zo meer van de Indische cultuur en de verschillende Indische generaties te leren kennen. Ze gaat dit op een vooral beeldende manier uitdragen. Op www.natalieypma.nl kunt u voorbeelden zien van haar werk. Voor de film Ver Van Familie (2008) maakte zij bijvoorbeeld kunstwerken en decorstukken.
Laatste reacties