De huidige interim hoofdredacteur en medeoprichter wil zich volledig op de zakelijke kant van het magazine gaan richten. Met de lancering van een compleet nieuw platform, slaat Indisch 3.0 dit jaar namelijk een nieuwe weg in. Op het nieuwe platform zal het magazine, naast goede free copy, betaalde diensten aan gaan bieden. Dit magazine zoekt nu een

Hoofdredacteur (m/v)

die zich voor gemiddeld 10 uur per week belangeloos wil inzetten voor de Indische cultuur. Startdatum in overleg.

Werkzaamheden

In overleg met de andere hoofdredacteur & de twee (junior) redacteuren:

  • Bepaal je de relevantie van een onderwerp voor Indisch 3.0;
  • Bepaal je de aard & type van een item (tekst of beeld, repo/recensie/blog/interview);
  • Draag je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en juistheid van publicaties;
  • Doe je de selectie van nieuwe freelancers;
  • Stel je briefings op voor geschreven items;
  • Redigeer je kopij waar nodig;
  • Voer je de eindredactie over de geschreven items;
  • Ben je aanspreekpunt voor schrijvende freelancers;
  • Ben je achtervang voor geschreven artikelen.

Profiel

De ideale kandidaat heeft kennis en ervaring in de online journalistiek en (deels) Indische roots. Zij – of hij – heeft feeling met Indische jongeren en is ongeveer tussen de 20 en 35 jaar oud. Daarnaast heeft de hoofdredacteur een flexibel, sociaal en doelgericht karakter en is ze gewend om leiding te geven aan en samen te werken in een team. De kandidaat is redelijk tot goed op de hoogte van de Indische geschiedenis  en brengt een interessant netwerk mee. Tot slot heeft de ideale kandidaat een eigen fascinatie met een specifiek topic in de Indische wereld.

Standplaats

Omdat Indisch 3.0 een online magazine is, is er geen vaste standplaats. Het leeuwendeel van je werk doe je waar het jou uitkomt. De uitgever en tweede hoofdredacteur werken als zzp’ers vanuit Den Haag, de redacteur vanuit Utrecht en de junior redacteur vanuit Haarlem. Voor de maandelijkse redactievergaderingen bekijken we per keer waar we afspreken. Het wekelijkse hoofdredactieoverleg (ca 1 uur) vindt, ook in overleg, plaats in Den Haag.

Vergoeding

Vooralsnog kent Indisch 3.0 geen vergoeding toe aan redactie of freelancers, ook niet in de vorm van reiskosten. Het hele team werkt belangeloos mee aan Indisch 3.0. Zodra de nieuwe benadering aanslaat, kan daar verandering in komen.

Achtergrond

Indisch 3.0 (www.indisch3.nl) bestaat sinds 2008 en biedt een brede mix aan artikelen over de Indische cultuur. Zo breed als de interesses zijn van de generaties 3.0 en 4.0, zo breed gaat onze onderwerpenreeks: van tattoo’s tot kolonialisme, van liefde tussen Indo’s tot de herdenking van het einde van de Japanse bezetting, van Bibi Breijman tot Marion Bloem.

Met gemiddeld 7500 unieke bezoekers per maand , 170.000 views (2011) en bijna 1000 Facebookfans (www.facebook.com/indisch3) kent het webmagazine groeiende bekendheid in – en buiten – Indisch Nederland. Het werkt samen met het Indische maandblad Moesson, het jaarlijks terugkerende Eurasian festival Tong-Tong Fair en de blog HoezoIndo.

De Indische redactie bestaat uit twee hoofdredacteuren, elk met een eigen takenpakket, een redacteur en een junior redacteur. Dit team kan beroep doen op een poule van zo’n 15 meer en minder ervaren Indo-freelancers, verspreid door heel het land.

Solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur dan voor 1 augustus 2012 je motivatie en CV (of een link naar je LinkedIn-profiel) naar Kirsten Vos (kirsten@indisch3.nl), uitgever en vertrekkend hoofdredacteur. Ook voor meer informatie over de vacature kan je bij Kirsten terecht.

Download de vacature>>