Goede voornemens van Indisch 3.0

Stormachtig. Zo zou je 2013 wat ons betreft kunnen typeren. 2013 was het jaar waarin het Chinese Jaar van de Draak overging in het Jaar van de Slang – de twee heftigste tekens van de Chinese dierenriem. Het was het jaar dat niet meer had plaatsgevonden, als de wereld inderdaad was vergaan op 12-12-12. Dus dat Indisch 3.0 het flink voor haar kiezen heeft gehad, verbaast ons niet. Voor 2014 geldt wat ons betreft des te meer: volle vaart vooruit!

Succesvolle evenementen
Gelukkig hebben we een hoop gave herinneringen aan 2013. Het zou kunnen dat je meegedaan hebt met onze Schrijfwedstrijd Indische Bladzijde. Misschien heb je gestemd op een van de Goede Doelen in december, of heb je gesmuld van de nieuwe gerechten die deelnemers van de Gouden Rijstkom 2013 hebben ontwikkeld. Zoals uit ons jaaroverzicht 2013 te lezen valt, is er weer flink gediscussieerd en nog het meest over de postkoloniale geschiedenis, Zwarte Piet en vrouwenemancipatie.

Verrassing van het jaar: de Goede Doelenactie
Met name de Goede Doelenactie is een verrassing geweest. We wilden al jaren zichtbaar maken hoeveel Indische en op Indonesie gerichte stichtingen er zijn. De Goede Doelenactie heeft voor duizelingwekkend hoge bezoekersaantallen gezorgd. Daarnaast voelden we ons er senang bij op deze manier goede doelen in de spotlight te zetten, die een link hebben met onze roots. We hebben al gehoord dat twee van de genomineerde stichtingen contact met elkaar hebben gezocht om te bekijken hoe zij zouden kunnen samenwerken. In 2014 gaan we deze actie herhalen.

“Onze ambities met het Indo Talent Fund hebben we voor ons uit moeten schuiven.”

Achter schermen
Over een aantal zaken zijn we niet zo tevreden. Die hebben zich vooral achter de schermen afgespeeld. Wat ons het meeste gekost heeft – zowel aan energie als aan geld – is het plan om in oktober 2012 een nieuwe website te lanceren. Een marketingbureau uit Amsterdam zou ons hierbij helpen. Dat is zó fout gegaan, dat we een advocaat hebben moeten inschakelen en duizenden euro’s aan privé-geld kwijtgeraakt zijn – die we nooit meer terug zullen zien aangezien het bureau failliet is gegaan. De verwezenlijking van onze ambities met het Indo Talent Fund hebben we daardoor voor ons uit moeten schuiven.

Stichting Indisch Cultuurfonds

Stichting Indisch CultuurfondsDit, samen met een aantal andere zakelijke ontwikkelingen, heeft ertoe geleid dat 2013 voor ons het jaar van de waarheid was: zouden we ons brood kunnen  verdienen met een zelfstandig online magazine Indisch 3.0? Ons antwoord is inmiddels: op korte termijn niet. Daarom zijn we overgegaan op plan B en hebben we Indisch 3.0 ondergebracht bij de stichting Indisch Cultuurfonds. De BV i.o. is per 1-1-14 opgeheven. Stichting Indisch Cultuurfonds beheert het binnenkort in te stellen Indo Talent Fund 

Ideeën en plannen te over – maar wat wil jij van Indisch 3.0?
We hebben een hoop ideeën voor 2014 en gaan die in plannen omzetten, om vervolgens te besluiten wat we concreet gaan doen in 2014. De Gouden Rijstkom en een eigentijdse versie van de schrijfwedstrijd zitten daarbij. Ook willen we weten wat jij van Indisch 3.0 verwacht. Daarom hebben we een korte enquete opgezet. Super als je je mening wil geven. We gebruiken de gegevens uiteraard alleen voor dit onderzoek.

“Kom naar de open redactievergadering!”

Open redactievergadering op 17 januari 2014
Wil jij meer input leveren dan in een formulier past? Super. Kom dan naar onze eerste open redactievergadering op vrijdag 17 januari 2014, parallel aan het literaire festival Writers Unlimited. Van 17.00 – 21.00 uur kan je binnenlopen op een nog nader te bepalen locatie in het centrum van Den Haag en aan Tabitha Lemon en Kirsten Vos je ideeën voorleggen. Genoeg tijd over om door te lopen naar het literaire festival in het Theater aan het Spui, en te luisteren naar onder meer Linda Christanty uit Indonesië. Hou daarvoor onze Facebook-pagina en website in de gaten.

Aanmelden voor open redactievergadering
De open vergadering staat voor iedereen open. Wel horen we graag op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. Dus wil je komen? Meld je dan even aan.  Je kan hiervoor het inputformulier gebruiken.

Volle vaart vooruit
2013 was leerzaam, inspirerend en heftig. Ons heeft het gemotiveerd om in 2014 extra onze schouders – en onze koppie koppies aan het werk te zetten voor Indisch 3.0, als onderdeel van de stichting Indisch Cultuurfonds. Volle vaart vooruit – met een plan, richting en kompas.

[contact-form to=’kirsten@indisch3.nl%26#x002c; redactie@indisch3.nl%26#x002c; tabitha@indisch3.nl’ subject=’Input voor 2014′][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Over mij vind je meer op.. (vul URL in)’ type=’url’/][contact-field label=’Wat heb jij met %26#039;het Indische%26#039;?’ type=’textarea’ required=’1’/][contact-field label=’Ja%26#x002c; ik kom (ook) naar de open redactievergadering op 17 januari 2014.’ type=’checkbox’/][contact-field label=’Dit is wat ik van jullie verwacht in 2014′ type=’text’/][contact-field label=’Dit hoeven jullie voor mij niet meer te doen’ type=’text’/][/contact-form]