Familieherinnering in koffers van Nederlands-Indië door Shelly Lapré

Maak je eigen koffer, kist, bewaardoos of meubelstukje met Familieherinneringen met 15% korting

Maak samen met je oma, opa, vader of moeder van de oude koffer, kist, bewaardoos of meubelstukje een waar batik kunstwerk met onder andere (kopieën van) uw nostalgische foto’s. Shelly organiseert deze workshops geregeld en organiseert deze ook voor groepen op aanvraag. Kijk hier voor de agenda.

Hoe maak je gebruik van de aanbieding?

  1. Meld je aan voor een van de workshops via deze link.
  2. Vermeld bij het boeken “Indisch 3.0” en je Fancard-ID.
  3. Veel plezier bij de workshop!

 

 De Workshop Familieherinneringen voor jong en oud

Verhalen over mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele reis- en hutkoffers uit Nederlands-Indië. Zo is de oude reiskoffer, die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland in 1950, bewerkt met antieke batikstoffen en nostalgische oude familiefoto’s tot een kunstwerk. De reiskoffer staat niet meer ergens onbeduidend weggestopt op zolder, maar wordt nu uitgestald als een soort klankkast van herinneringen aan het leven van mijn familie in Nederlands-Indië.

Shelly Shelly

Ik hoop anderen te kunnen inspireren die zich verwant voelen met de geschiedenis van Nederlands-Indië. Daarom geef ik workshops op elke locatie door heel Nederland.

Familie Herinneringen is niet alleen voor mensen van Indische en Molukse afkomst, of oud KNIL veteranen Iedereen kan meedoen, van welke afkomst dan ook, heeft zijn eigen gedenkwaardige familie geschiedenis. Voor volgende generaties is het een waardevol beeldend verhaal, voor meer begrip en respect van gelukkige, verdrietige of anekdotische vertellingen.

 

Over Shelly Lapré

shelly1Shelly’s werk is een beeldende vervlechting van Oost en West. Belangrijke inspiratiebronnen zijn haar (Nederlands-)Indische achtergrond en haar verblijven in Java en Bali waar ze eeuwenoude traditionele ceremonies bij de lokale bevolking heeft mogen bijwonen. Dat alles maakte diepe indruk op haar. Op eigen artistieke wijze breng zij dat tot uiting in tekenen en schilderen. Haar tweedimensionaal werk is een combinatie van schilderen, fotografie, grafische technieken met batik-was en collage op verschillende ondergronden, zoals schildersdoek, hout en rijstpapier tot linnen en zijdestof. In driedimensionaal werk wordt het uitgedrukt in onder andere decors, maskers en kostuums. Dat werk wordt ook door Shelly vertoond in haar speciale theatervoorstellingen, waarin men invloeden van de Javaanse dans en de Indonesische Wajang schimmenspel herkent . Het tempel-schimmendecor waarin ze danst, is van haar hand, de doeken heeft ze daarvoor met batik- en schildertechnieken geschikt gemaakt.