Nieuwsbericht

Indisch 3.0Sinds 3 mei 2009 is de weblog Indisch 3.0 van Ed Caffin en Kirsten Vos te vinden op http://www.indisch3.nl. Het domein indisch3.wordpress.com zal opgeheven worden. Ook het standaard e-mailadres is veranderd. Vanaf nu is Indisch 3.0 te bereiken via redactie@indisch3.nl. De beheerders hopen hiermee de gebruikersvriendelijkheid en vindbaarheid van de website te verbeteren, zodat ze deze uiteindelijk uit kunnen bouwen tot een platform voor creatieve, maatschappelijk geëngageerde jonge Indo’s.

Platformfunctie
De verhuizing en opmaak maken onderdeel uit van vernieuwingen die Caffin en Vos door gaan voeren, naar aanleiding van een gebruikersenquête en evaluatie rondom het eenjarig bestaan van Indisch 3.0. Zij zullen ook gaan zorgen voor meer postings op maandbasis. Op de lange termijn willen zij Indisch 3.0 uitbouwen tot platform voor creatieve jonge Indo’s die maatschappelijk betrokken zijn.

Jonge redacteuren en andere creatieven
De oprichters willen daarom uitbreiding van de redactie van Indisch 3.0. Ze zien veel jong Indisch talent en roepen om te beginnen jonge Indo’s met schrijversambities op om te solliciteren naar een plek in de redactie van Indisch 3.0. Daarnaast willen zij ook talentvolle ontwerpers en kunstenaars in de redactie opnemen. Bloggen over de Indische wereld hoeft namelijk niet alleen maar tekstueel te zijn; het kan ook in de vorm van tekeningen, foto’s en films.

Solliciteren?
Ben je een derde of vierde generatie Indo, kan je goed schrijven of ontwerpen en ben je bereid om op vrijwillige basis minimaal 1x per maand een post voor Indisch 3.0 op te leveren? Stuur dan een mailtje naar redactie@indisch3.nl. We willen dan graag een eerdere creatie ontvangen, van je horen waar jouw persoonlijke interesses liggen op het gebied van de Indische cultuur, welke vorm (een artikel, fotografie, etc.) jouw bijdrage heeft en van je weten waarom jij voor Indisch 3.0 actief wil worden. Vanaf eind mei zullen we een selectie gaan maken. In juni willen we als nieuwe redactie bij elkaar komen om te bepalen hoe we Indisch 3.0 beter, spannender en dus toonaangevender kunnen maken. In verband met periodieke redactievergaderingen is het handig als je in de Randstad woont, maar dat is geen vereiste.

Over Indisch 3.0
Indisch 3.0 is in 2008 begonnen als weblog van twee jonge Indo’s, Kirsten Vos en Ed Caffin. Indisch 3.0 verwijst naar de derde generatie Indische Nederlanders die elkaar via internet hebben weten te vinden. Vos en Caffin willen met dit medium vanuit een nieuwe, frisse invalshoek in kunnen spelen op Indische actualiteiten en vraagstukken.

Indisch 3.0 heeft de onbescheiden ambitie de Indische groep publiekelijk aan te moedigen om onafhankelijk en onbevangen naar hun eigen identiteit te kijken. De webloggers schrijven hiervoor over concrete gebeurtenissen die te maken hebben met het Indische. De ene keer is dat een reis naar Indonesië, de andere keer een Indisch festival. Indisch 3.0 is al ruim 30.000 keer bekeken door bezoekers uit binnen- en buitenland.