In de Moira-zaal in Utrecht hebben vanavond tientallen Indo’s en Nederlanders de lancering gevierd van een nieuwe website voor Indische jongeren: Hoezo Indo.  Nieuwsgierig naar de insteek van dit platform, namen Charlie Heystek en ik de uitnodiging aan om erbij te zijn.

De Hoezo Indo-crew

Na het bekijken van een fotopresentatie over de vier Hoezo Indo’s, luisterden we hoe gastheer Hugo Loomeyer hen naar hun achtergrond en motieven voor dit initiatief vroeg.  “We willen een eigentijds platform voor jonge Indo’s zijn,” lichtte 27-jarige Monique van de Laar toe. Denise Lappain (29), in verwachting van de vierde generatie, voegde hier aan toe: “Wat gaan wij onze kinderen meegeven van onze cultuur? Daarom ben ik op dit idee gekomen.” Met behulp van een filmpje, waar Armando Ello (29) tot in de late uurtjes aan had gewerkt, vond vervolgens de symbolische lancering plaats: “Hoezo Indo is LIVE!”. Hoezo Indo-webbie Marcel Jansens (32) zal opgelucht ademgehaald hebben.

Gastheer Hugo Loomeyer, met op de achtergrond Armando Ello

Hoezo Indo zal maandelijks artikelen, reportages en recepten publiceren. Sponsors zijn al present, de eerste artikelen staan online en ook op Twitter zijn de Hoezo Indo’s flink actief. Neem zelf een kijkje op www.hoezoindo.nl of volg ze via Twitter op http://twitter.com/hoezoindo. Denise, Moniue, Armando en Marcel: heel veel succes en we zijn benieuwd naar jullie postings!