Wat is de ‘Indo(nesië)link’?

Indisch 3.0 op PindaKAAS Light (25-9-2010)

Indonesië. Wereldwijd zijn er nazaten van deze archipel te vinden: Surinaamse Javanen in Nederland, Indonesiërs in Nederland en Indo-Europeanen in Australië. Tijdens pindaKAAS light verzorgt Indisch 3.0 een talkshow over de vraag hoe dit land een verbinding vormt tussen al deze groepen. We bespreken deze vraag met een Indo, een Molukker en een Surinaamse Javaan. We willen graag weten welke vragen jij aan onze gasten hebt, of welke gedachtes jij hierover hebt, die we aan die gasten voor kunnen leggen. Dus: brand los en spreek je uit over de Indolink!

3 gedachten over “Wat is de ‘Indo(nesië)link’?”

  1. Indonesië vormt een verbinding tussen al deze groepen, omdat deze oorspronkelijk uit het huidige Indonesië komen.Hierdoor delen we behalve genetisch materiaal ook gebruiken, recepten en (waarschijnlijk in mindere mate) taal.

  2. Deze groepen waren ooit slachtoffer van het Nederlandse kolonialisme. Dat is de link met het huidige Indonesië, dat een (vals) product is van het Nederlandse kolonialisme.

    Ps, ik mis het Papuase volk, ook ooit slachtoffer van het Nederlandse kolonialisme en tegenwoordig, net als de Molukkers, slachtoffer is van het Indonesische imperialisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.