pindaKAAS Light: een dagje Indonesië in Tilburg!

Op 5 juni van 14.00-23.00 uur vindt in het Centrum Voor Amateurkunst, Ringbaan Oost 8,  in Tilburg pindaKAAS Light plaats: een multicultureel programma voor en door Nederlandse jongeren met wortels in Indonesië. Met muziek, theater, moderne dans, film, beeldende kunst, workshops en lezingen. Om 15.00 uur opent Marjo Frenk, wethouder van Kunst & Cultuur,  deze Tilburgse editie van pindaKAAS Light.

Of je nu half bloed, dubbel bloed, gemengd bloed of blauw bloed hebt; van Molukse, Papua, Javaanse, Indische, Jampa of campur aduk afkomst bent, jong of oud bent: dit is een evenement waar je meer te weten komt over je eigen achtergrond en je je tegelijkertijd vermaakt met honderden anderen wiens neuzen allemaal naar het Oosten staan. Geen zware kost, maar relaxed en onderhoudend, geen Tempo Doeloe maar cool en actueel. Kortom een lange, zomerse dag lang genieten van het beste dat er wordt gemaakt op het gebied van muziek, dans, theater, film en beeldende kunst in relatie tot Indonesië.

Like us en win!

Wil jij de twee vrijkaarten winnen die Indisch3.0 mag weggeven voor dit unieke festival? Kijk dan voor a.s. zaterdag 28-5 op onze Facebook-pagina. .

naar de festival-website

pindaKAAS Light Tilburg 5 juni 2011

Programma-tips

  • Singer/songwriter Marlon Penn brengt liedjes die ontroeren tot op het bot en in je geheugen blijven hangen. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland en was onlangs te horen op het bevrijdingsfestival in Zwolle. Later dit jaar gaat hij op tour in Indonesië. In Tilburg een onopgesmukt, unplugged solo-optreden van dit aanstormend talent.
  • Ook aanwezig: de jonge, Eindhovense indie band Hunting The Robot, die de Nederlandse podia bestormt met frisse, funky muziek. Begin dit jaar waren ze nog te horen bij De Wereld Draait Door en nu ook live op pindaKAAS Light waar ze o.a. songs laten horen van hun nieuwe EP “Our Ocean Is illuminated”.
  • Indisch troubadour Wouter Muller is geen onbekende. Al jaren brengt hij luisterliedjes waarin zijn culturele achtergrond en de gedeelde geschiedenis tussen vader– en moederland een belangrijke rol speelt. Hij brengt liedjes van zijn vijfde CD “Verleden Land”, die onlangs uitkwam.
  • Itch! Live is een betoverende dansvoorstelling waarin danser Jason Gwen het gevecht aangaat tussen innerlijke wensen en verlangens en die van de wereld daarbuiten. In een virtueel duet tussen beide visualiseert hij de fricties, de jeuk waartoe dat kan leiden.
  • Choreografie: Aafke de Jong en video van Erwin van Deutekom.
  • Theatermaker Elsbeth Vernout behoort tot de derde generatie Indische Nederlanders. Maar wat betekent dat eigenlijk, behalve een voorliefde voor nasi goreng speciaal? In de voorstelling Deze & Genen speciaal gaat ze op zoek naar de erfenis van haar voorouders. Dat doet ze met zang, spel en tekst en onder begeleiding van pianist Paul Maassen.
  • Verder: pencak silat demonstratie, beeldende kunst van o.a. Sabine Bolk, Arjan Onderdenwijngaard, Su Tomesen, Nanang en Jesaja Hutubessy, film, workshops, lezingen, kinderactiviteiten met o.a. batik stoepkrijten, en natuurlijk heerlijk Indonesisch eten.

Voor het complete programma, kaartverkoop en informatie over pindaKAAS Light: www.pindakaasfestival.nl.