Volgers op Twitter en Facebook weten het al een tijdje: achter de schermen werken we hard aan het lanceren van een compleet nieuwe versie van www.indisch3.nl. Om deze heuse transformatie goed te laten  verlopen, zal www.indisch3.nl tussen 3 en 8 december a.s. uit de lucht gaan. Op ‘zwart’, zeg maar. Bezoekers die tussen 3 en 8 december 2010 naar Indisch3.0 surfen, zullen uitkomen op een tijdelijke opvangpagina.

Sinds onze lancering in april 2008 zien we een enorme groei van bezoekers. Indisch 3.0 mag maandelijks minstens 3.000 unieke bezoekers ontvangen. Van deze bezoekers komt 37% minstens 1x terug. De site heeft inmiddels 2.000 hits per week, evenveel als zij twee jaar geleden in een maand had.

De groei is waarschijnlijk te danken aan de opkomst van Facebook en Twitter, de groei van het aantal redacteuren, het grotere aantal blogposts en de toenemende bekendheid van Indisch Nederland met Indisch3.0.

Dankzij deze groei ontmoeten we steeds meer mensen die een mening over onze website hebben. Veel gehoord is dat nieuwe bezoekers, die ons niet uit ‘het wereldje’ kennen, zich afvragen wat we nou eigenlijk doen. “Zijn jullie een vereniging, een blad, wat doen jullie?”. Feedback van een andere orde is “Eindelijk een Indische website met wat intelligentie.”

Wat zowel bezoekers als de redactie mateloos stoort, is de, tja, saaiheid van de website. Inhoudelijk moet je als bezoeker wel erg betrokken zijn om na het lezen van één artikel niet meteen af te haken. De huidige opzet nodigt niet erg uit tot bladeren. Dat gaan we dus anders doen.

Heb jij nog andere tips, suggesties of wensen? Laat je hartekreet achter, dan kijken we wat we voor je kunnen doen!