Zo. Het is dan echt gebeurd. Indisch 3.0 heeft een nieuwe lay-out en dit keer zijn de veranderingen groot. We lopen ze hier met je door.

Wat hebben we hetzelfde gelaten? Tja. De inhoud. Alle artikelen mét commentaren zijn overgenomen. En de redactie. Die is ook nog hetzelfde. Maar veel belangrijker: wat is er anders?

De homepagina van Indisch 3.0 laat zien wat er in de community gebeurt. We bieden je verschillende nieuwe en bestaande interactiemogelijkheden, zoals de Twitter-feed en recente commentaren, maar ook de mogelijkheid je aan te melden voor onze wekelijkse nieuwsupdate en een weergave van de meest gedeelde posts op Twitter en Facebook. We hebben inmiddels hoofdartikelen, die we om uiteenlopende redenen extra onder je aandacht willen brengen. Die zijn op basis van hun inhoud ook terug te vinden via het postsmenu.
De posts zijn vanaf nu gerubriceerd in blogs, interviews, hoofdartikelen, recensies & repo’s. De nieuwste posts zie je onder de feature staan, maar ze komen ook terug in het postsmenu. Zo is het interview met Rebekkka Ling te vinden onder Jonge Indo’s in de muziek én in interviews, en de Indotiteit-crises van Patrick Neumann onder Blogs & Jonge Indo’s identiteit. Wat je verder zal merken, is dat we onze focus gaan verbreden: zowel de culturele hoek als het entertainment-gehalte van de Indische gemeenschap verdient de aandacht van Indische jongeren. Daarnaast zijn onze foto’s, filmpjes en audio-fragmenten eindelijk makkelijk terug te vinden op onze site. Binnenkort komt hier nog een kalender bij, van evenementen en belangrijke momenten!
Helemaal rechtsboven in de site zie je een aantal pagina’s. Je kan bij Over Indisch 3.0>>  meer lezen over de achtergrond, doelstellingen en mensen van Indisch 3.0. Heel fijn is dat je nu op de naam van de blogger kan klikken en zo direct bij zijn andere artikelen kan uitkomen. Onder De crew lees je bovendien wie wie is. Zo komen redacteuren en freelancers beter tot hun recht. Tot slot is er een kalender – pagina, waarin je makkelijk kan zien welke events er aan zitten te komen in de Indische gemeenschap. En wil jij dat Indisch 3.0 er een repo over een bepaald evenement maakt? Laat dat dan weten in een comment! Boeken en dvd’s bestellen bij Van Stockum kan binnenkort weer.
Reageren op posts kan nog op dezelfde manier als je gewend was. Maar binnenkort kan je dat ook doen vanaf je Facebook-account, of op het Forum. Hoef je niets extra’s voor te doen, gewoon je reactie invoeren in de box met Facebook Comments. Kunnen je FB-vrienden meteen zien wat jij van de Indische events vindt.
Owww. Ons logo! Hou onze site in de gaten. In 2011 schrijven we een prijsvraag uit voor de ontwerper die het logo ontwerpt dat bij het nieuwe Indisch 3.0 past. Voorlopig moeten we het hier even mee doen. Weet jij een vormgever die wil meedoen? Stuur ons zijn of haar naam en we sturen hem een persoonlijke uitnodiging voor deelname!

Goed dat je er bent - we gaan je proberen blijvend te verrassen!