De Lachende Javaan

De Lachende Javaan uit Haarlem staat op Indomania’s foodcourt aanstaande zaterdag. Welke gerechten kunnen wij bij deze chefs krijgen op de vijfde editie van Indomania?

Aanbod op Indomania

  • Ikan asem garung; in tamarinde gemarineerde kabeljauw filets gebakken in boter met een sambal mayonaise. Geserveerd met Perkadel Bloemkool; een gefrituurd koekje van bloemkool en Hollandse garanaal.
  • Biologische kalfstong; lidah boemboe roedjak. Langzaam gaar gestoofd in een pikante kokos boemboe. Van o.m. koenjit en groene pepers. Met longtong en sayur  van lente knollen.
  • Mini-grand dessert: Chocoladerol gevuld met groene pandanroom, Javabrownie; brownie met kokos & Ketan hitam.
Sayur lodeh van Christina @ De Lachende Javaan. Foto: Tabitha Lemon/ Indisch 3.0 2013.
Sayur lodeh van Christina @ De Lachende Javaan. Foto: Tabitha Lemon/ Indisch 3.0 2013.

Over De Lachende Javaan

De Lachende Javaan is een familierestaurant. Frans Helling en broer Johan richtten de zaak 27 jaar geleden op, met indertijd mama Helling in de keuken. Moeder Helling is inmiddels helaas onverleden, maar is nog wel in de zaak aanwezig; zij is afgebeeld op een modern Indonesisch schilderij. Kunstwerken zijn, naast de excellente keuken, wat De Lachende Javaan onderscheidt van andere restaurants. Frans Helling is een actieve kunstverzamelaar. Zijn aankopen zijn in de zaak te zien. Bij de Lacgende Javaan vindt u vanzelfsprekend een goede rijsttafel. Verder kunt u erop rekenen dat er regelmatige experimentele Indische en Indonesische gerechten op de kaart staan.

Chocoladerol met pandanmousse. Specialiteit van De Lachende Javaan in Haarlem. Foto: Tabitha Lemon/ Indisch 3.0 2013.
Chocoladerol met pandanmousse. Specialiteit van De Lachende Javaan in Haarlem. Foto: Tabitha Lemon/ Indisch 3.0 2013.

Praktische informatie

Adres: Frankestraat 27  2011 HT Haarlem

Website: www.delachendejavaan.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag geopend va 17. Keuken open tot 22.oo, vrij/zat  tot 22.30 uur. Maandag gesloten

Tevens afhaal: ja, en catering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.