Na Pertama komt… ?

Ze is Indisch, heeft pidjit van haar oma geleerd, draait in haar vrije tijd plaatjes en wil nog eens graag meer van Indonesië zien dan alleen Bali. In de studio van producer Michael Boldwell in Hoofddorp tref ik music artist Tamara van Tol (26 jaar) alias T’Amore. Daar werkt zij aan haar tweede track – de eerste kwam afgelopen 1 augustus uit en heeft ze heel toepasselijk Pertama(= eerste) genoemd.

Goedkope dj-set
Via de keuken kom ik in de studioruimte, met een bijna verblindend groot beeldscherm en colablikjes her en der. In een grote ruimte achterin kunnen we gaan zitten met – hoe kan het ook anders – een glaasje cola. Tamara groeide op onder de rook van Amsterdam, in Ouderkerk aan de Amstel. ‘Ik ging heel veel uit vanaf mijn zestiende, vooral naar housefeestjes. Ik kende altijd alle tracks van het moment. Zo’n drie jaar geleden heb ik een goedkope dj-set gekocht en ben ik met een vriend gaan oefenen, één keer per week plaatjes draaien. Mijn eerste optreden was in Hoofddorp, bij discotheek de Challenge.’

Zomerse house
Tegenwoordig werkt ze bij evenementenorganisator ID&T, op de afdeling personeelszaken. Daarnaast draait ze een á twee keer per week. Tamara draait een mix van vrolijke, zomerse, vocale house. Ze stond deze zomer al op Flirtation, Milkshake Festival, op de boot van Rumour Has It, en tijdens de Canal Parade op When Harry Met Sally. ‘Strandfeestjes zijn mijn ding, lekker buiten. Ik hou van zomerse, vrolijke, gezellige house.’ Haar hoogtepunten tot nu toe? ‘Met de Gay Pride in Amsterdam afgelopen twee jaar op de boot van Flirtation, omdat er honderd vrouwen op de boot en duizenden mensen langs de gracht staan. Heel tof om de hele tocht te draaien. Ook op de Gay Pride in Brussel waren dit jaar zoveel mensen. De hele straat liep achter de kar aan.’

DJ T'Amore @ Club Mystere. Foto: Lieke van Kalke mei 2012

DJ T’Amore @ Club Mystere. Foto: Lieke van Kalke mei 2012

‘Ik vind van de vrouwelijke dj’s Isis geweldig, en La Ona vind ik top in haar hele performance. Gregor Salto, Chocolate Puma en Roul and Doors ook, door de zomerse invloeden in hun sets. En ik word erg geïnspireerd door Michael (Boldwell – red.) doordat we nu samen in de studio zitten. Om een eigen track te maken en die te draaien, is eigenlijk heel gek. Mensen dansen erop en hebben geen besef wie die track gemaakt heeft.’

Indische achtergrond
‘Ik ben Indisch, van mijn moeders kant. Mijn opa en oma zijn beide Indo’s. Ik heb leren pidjitten, mijn opa en oma deden dat altijd voor we gingen slapen. En het Indische eten van mijn oma is natuurlijk het lekkerste. Maar verder heb ik eigenlijk weinig meegekregen. Ik denk dat ik heel westers ben, maar je voelt wel iets. Ik heb dat bij de Pasar Malam, iedereen is daar tante en oom. Opeens voel ik me toch ineens een klein beetje Indisch terwijl ik dat normaal niet heb. Ik zou het leuk vinden als ik de taal meer zou begrijpen. Mijn oma heeft ons vroeger wat woordjes geleerd. Ik kan me eigenlijk alleen de viezere woordjes herinneren: bau kelek, bau mulut, bau kaki.’

Flirtation Flashmob 2011 – Run the world

Eerste keer Indonesië
‘Ik wilde Indonesië heel graag zien. Ik ben in 2010 bijna een maand gaan rondreizen met mijn opa en oma door Bali, Lombok en de Gili-eilanden. Ik wil graag terug naar Indonesië en dan naar een ander deel. Borneo wil ik graag zien. Dat ik op Bali ben geweest met mijn opa en oma, voelde wel heel erg bijzonder.’

Per..?
Ondertussen gaat Michael verder met de tweede track. ‘Ik zei al: De tweede track moet dan ook maar tweede in het Indonesisch gaan heten. Maar dat is misschien niet zo origineel.’

Wil je weten waar T’Amore de aankomende tijd te bewonderen is? Kijk dan op haar website.

Oproep: Lijkt het jou ook wel wat om mee te werken aan een Jonge Indo in de Muziek, of ken je iemand die goed bij deze serie zou passen? Stuur dan een mailtje naar liselore@indisch3.nl