De feestdagen komen er weer aan. Heb jij een boek op je verlanglijstje staan? Of  maak jij een surprise voor iemand die een boek wil? We hebben een lijstje samengesteld voor je, met suggesties die voor verschillende leeftijden geschikt zijn. De komende twee weken vind je die op Indisch 3.0. Vandaag de derde suggestie. 

Peter  van Dongen – Drie dagen in Rio.

ISBN: 978 90 549 2403 6. Aantal pagina’s: 32. Uitvoering: Gebonden. Uitgever: Oog & Blik NUR: 363. Prijs: €14,90. Op werkdagen voor 14.00 uur besteld, morgen in huis.

“De verre reis naar het onbekende – ‘de grote vaart’ – het avontuur, exotische vrouwen en goena-goena. “

Drie dagen Rio – de titel doet denken aan een succesvolle reclame van een paar jaar geleden – gaat over Lennart Björk, die als jonge jongen de boot pakt naar Zuid-Amerika . Het verhaal speelt zich, te oordelen aan de illustraties, ergens midden 20e eeuw af. De reis verloopt echter  allesbehalve gepland.

Het beeldverhaal leest als een spannend jongensboek, dat ook voor mij boeiend is. Naast prachtige tekeningen en kleuren, zijn er leuke feitjes in verwerkt over het leven aan boord van een schip.

Het thema van Drie dagen in Rio is niet Indisch, al zijn er beslist Indische thema’s in verwerkt, zoals de verre reis naar het onbekende – “de grote vaart” – het avontuur, exotische vrouwen en goena-goena.

Waarom dan toch in dit lijstje? Indo 2.0 Peter van Dongen, die zich de laatste jaren steeds meer aan het manifesteren is als illustrator van de Indische gemeenschap, heeft het verhaal bedacht en getekend.

Het boek is gemaakt in opdracht van het kledingmerk GANT, ter gelegenheid van de pensionering van hun oprichter: Lennart Björk. Wij zouden dit vooral aanraden als kado voor mannen tussen de 18 en 48 jaar, die van scheepvaart en Zuid-Amerika houden.

Een pagina uit Drie dagen in Rio.

Een pagina uit Drie dagen in Rio. Dit voorbeeld is in het Engels, maar er bestaat ook een Nederlandse editie.