Alvast voor in je agenda: Indisch 3.0 gaat op de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag twee talkshows verzorgen: “Indotiteit onderzocht” (21 mei) en “Maak je eigen rootsreis” (28 mei). Beide talkshows vinden plaats in het Bibit-theater en zijn gericht op jonge Indo’s.

Indo Pride op de Tong Tong Fair in Den Haag - foto Arenda Oomen / Tong Tong Fair

Patrick Neumann host op 21 mei de talkshow ‘Indotiteit’ onderzocht. Bevindingen van Indische studenten. Drie Indische jongeren zijn te gast om te vertellen over hun recente afstudeeronderzoek naar de Indische identiteit en cultuur. Afgewisseld met korte reportages waarin jonge Indo’s op de TTF hun mening geven, verkent Patrick samen met hen en het publiek de uitkomsten hun onderzoeken. Herkennen andere jongeren zich hierin? Wat kunnen we met deze bevindingen?

Ed Caffin praat in de talkshow Rootsreizen op vrijdag 28 mei met verschillende jongeren over de reis die zij maakten naar Indonesië. Hoe was het om in contact te komen met het land dat je alleen nog maar kende van verhalen? Hoe vind je de plekken waar je ouders en/of grootouders geboren zijn? Ook in deze talkshow wisselt Ed  verhalen van de gasten op het podium af met reportages waarin jongeren vertellen over ideeën over een rootsreis naar Indonesië.

Voor Rootsreizen is Indisch 3.0 op zoek naar deelnemers. Ben je Jong & Indo, heb je een rootsreis gemaakt en vind je het leuk om erover te vertellen? Stuur dan nu een e-mail naar redactie@indisch3.nl en geef daarin kort aan wat de rootsreis voor jou betekende en wat voor tip je hebt voor mensen die nog een rootsreis gaan maken. Laat ook even weten hoe oud je bent en waar je woont. Er is plaats voor drie personen.