Indisch 3.0 organiseert, in samenwerking met uitgeverij In de knipscheer, een exclusieve lezersactie: lees de voorpublicatie en win een van de drie op naam (!) gesigneerde exemplaren van Rivier de Brantas!

3-3-2011, 16:00 uur, de uitslag
We hebben zojuist de prijswinnaars van Alfred Birney’s boek Rivier de Brantas op de hoogte gesteld: Nathan Kars, Luciënne Beeloo en Patrick Wouters ontvangen binnenkort een gesigneerd exemplaar. Gefeliciteerd!

Wat kan je winnen?
Een van de drie exemplaren van Rivier de Brantas, die schrijver Alfred Birney op naam van de winnaars zal signeren.

Wie kunnen meedoen?
Iedereen die Indisch3 volgt op Twitter of fan is op Facebook mag meedoen. Natuurlijk zijn leden van de redactie, de freelancers en hun familieleden van deelname uitgesloten.

Hoe doe je mee?

  1. Zorg ervoor dat je Indisch3.0 volgt op Twitter (www.twitter.com/indisch3) of Fan bent van onze Facebookpagina (Vind ik leuk/ Like ons op www.facebook.com/indisch3).
  2. Lees deze voorpublicatie (pdf): Voorpublicatie-Indisch3-rivier-de-brantas.
  3. Beantwoord de vraag zoals omschreven in de voorpublicatie.
  4. Zorg ervoor dat je antwoord voor 3 maart 15:00 uur bij ons binnen is. Je ontvangt een bevestiging van deelname.
  5. Alle deelnemers die zich hieraan houden en een goed antwoord insturen, dingen mee naar een van de drie boeken.

Wanneer zijn de winnaars bekend?
Op 3 maart 21:00 uur maken we de winnaars bekend op Twitter, Facebook en onze website. Over de uitslag kan, zoals dat overal altijd staat, ook bij ons niet worden gecorrespondeerd.

rivier de Brantas Alfred Birney 2011 Over Rivier de Brantas
Rivier de Brantas is het verhaal rond een gitarist, die bij het graf van zijn grootmoeder op Java een vloek wil bezweren die op zijn familie zou rusten. In het boek, vol tempowisselingen en vertellingen, passeert de Nederlandse koloniale geschiedenis spelenderwijs de revue. Iedereen die de reizende gitarist ontmoet lijkt van die ingrijpende geschiedenis doordrongen, in tegenstelling tot veel mensen in Nederland. Herinneringen lijken plaatsbepaald, en de gitarist, met zijn familiewortels op Java en in Nederland, moet lang met zijn vragen wachten voordat hij uiteindelijk een antwoord krijgt van toevallige passanten.

Indisch3.0 recenseerde deze novelle als eerste in Nederland. De boekpresentatie vindt plaats op 6 maart a.s. in Haarlem en jij kan erbij zijn. Lees het in Uitnodiging 6 maart Alfred Birney (pdf).