Tien tips voor een ‘TTF 3.0’

Nog één dag en het is zover: dan gaat de Tong Tong Fair 2012 van start. In dit kader organiseert Indisch 3.0 morgen een TTF-countdown-actie op onze Facebook-pagina waarbij je twee vrijkaartjes kunt winnen voor de TTF 2012. Ook hebben wij het TTF-programma onder de loep genomen om speciaal voor jou een gevarieerde top 10 samen te stellen.

We came from the East, een modern dansvoorstelling door JeckoSDANCE uit Jakarta. In de voorstelling worden traditionele Papoea-bewegingen met moderne vormen van dans, voornamelijk hiphop, gecombineerd. Bewegingen worden doorgegeven, langzaam veranderend; soms herkenbaar, soms niet, maar in een continue flow. Bintang Theater, donderdag 17, zaterdag 19 & zondag 20 mei

Gustaaf Peek houdt een lezing naar aanleiding van zijn vorig jaar gepubliceerde essay in literair tijdschrift De Revisor, ‘En ik lustte het; Het geweld van Tjies en Tjoek’. De schrijver stelde dat Vincent Mahieu (a.k.a. Tjalie Robinson/Jan Boon) één van de weinige auteurs in het Nederlands is, die over geweld heeft geschreven. Bibit-theater, vrijdag 18 mei

 

Patricia Steur vertelt over haar bijzondere fotoboek Thin Blue Line dat drie culturen verbindt. In dit boek staan portretten van in Nederland wonende Molukkers en Indische Nederlanders die hun Maori tatoeages – moko’s – van de hand van Gordon Toi laten zien. In de traditionele Maori cultuur staat het ontvangen van een moko voor een belangrijke gebeurtenis. Bibit-theater, zaterdag 19 mei

 

 

 

 

Ze leerden elkaar jaren geleden op de Tong Tong Fair kennen, Nina Tromp en Danielle Traanman. In 2006 startte Nina haar eigen bedrijf Soesoe productions dat ondermeer modeshows organiseert. Danielle heeft een succesvolle webwinkel, Mooch. Nu lanceren ze op de Tong Tong Fair samen hun eerste modelabel: Lula Lapis, mode met een Indonesisch tintje. Tong Tong Podium, zondag 20 mei

In de theatervoorstelling Rauwe Sprookjes filteren Frank en Jeannie met het nodige genoegen hun eigen identiteit, waar Indo’s en Papoea’s een afdruk in hebben nagelaten. Rauwe Sprookjes is een liefdevolle, muzikale en humoristische voorstelling waarin Frank en Jeannie hun roots tot leven wekken. En hun vaders. Bibit-theater, zondag 20 & maandag 28 mei

 

 

Indo klapt uit de kast! Uit de kast komen als Indo moet voor de bezoekers van de Tong Tong Fair geen probleem zijn. Maar uit de school klappen over de prachtige en soms schrijnende verhalen die in Indische (en Molukse) families leven, is wat anders. Wendy Ripassa en Elsbeth Vernouth zijn op zoek naar dit soort verhalen van jou! Bengkel, woensdag 23 & donderdag 24 mei

 

 

Een must-see voor de liefhebbers van de martial arts, en in het bijzonder pentjak silat: Tontonan. Een pentjak silat spektakel door Charles Renoult, Gerindo Kartadinata, Rudy Tuhusula en studenten van de Acteerschool Rotterdam. Tong Tong Podium, vrijdag 25 mei

 

In haar loopbaan verkocht Anneke Grönloh meer dan 30 miljoen platen. Ze ontving zestien gouden en platina onderscheidingen en had hits in bijna vijftig landen. Op zaterdag 26 mei geeft Anneke Grönloh een feestelijk concert dat in het teken staat van jazz. Ali B. zal een gastoptreden verzorgen. (Voor de voorstelling geldt een toeslag van 6 euro.) Bintang theater

 

 

 

‘Ik ben niet de Indo, maar ik ben een Indo…’ Performer Ricky Risolles vermaakt iedereen met zijn doldwaze Country Classic Music Quiz. Hij heeft hem al uitgeprobeerd op de Indisch 3.0 kumpulan en wij gaan terug voor meer! Bengkel, zaterdag 26, zondag 27 & maandag 28 mei

 

Verwacht geen rustige zondagavond wanneer dj Durian zijn hiphop en dubstep georiënteerde beats naar het Bintang-Theater brengt! Diezelfde avond treedt ook Rasa op, twee jonge Indische rappers die zich laten inspireren door hun Indische roots: ‘Juist omdat we het zo down-to-earth mogelijk proberen te houden gaat dat eigenlijk heel natuurlijk’. Bintang-theater, zondag 27 mei

 

Ben je al warm gelopen voor een bezoek aan de TTF 2012? Kijk voor het gehele programma en meer ideeën op: www.tongtongfair.nl. En vergeet niet mee te doen met onze countdown-actie morgen!

Volgende week een videoreportage van Tabitha Lemon over de TTF 2012.