Mijn Indisch Hart

Mocht je ‘m van de week gemist hebben op Facebook, de nieuwste clip van Ricky Risolles en Louis Drabe: Mijn Indisch Hart, speciaal voor de stichting Halin. En wie komen daar voorbij in de videoclip? Jazeker, de redactie van Indisch 3.0.

Begin het weekend goed en zing vrolijk mee met: “Kijk naar mijn hart, mijn Indisch Indisch Hart, hij is een beetje Indolent…”

En als je wilt, dan kun je Stichting Halin steunen door het overmaken van een bijdrage op ING bankrekeningnummer 308 t.n.v. Stichting Halin.

6 gedachten over “Mijn Indisch Hart”

  1. Gelukkig vullen we zelf ons Indisch zijn in! Waarom gebruikt u djago als nickname. Dat is Indonesisch! En niet Indisch toch? Of bent u geen indo?

   Salam merah-putih

  1. Poco-Poco, (of potjo-potjo) is een dans, soort van linedance, waar iedereen in een groep of op een rij de pasjes doet die je in deze clip ook ziet, dus 4 stappen links, 4 stappen rechts, 4 stappen naar achter, voren-achter, voren-achter, dan een kwartslagdraai en weer opnieuw beginnen in je nieuwe positie.

   Je ziet de mensen vaak potjo-potjo dansen op paser malems terwijl de band aan het optreden is. Iedereen op de voorste rij plotseling potjo-potjo.

   Ik weet alleen niet waar-ie vandaan komt.

   1. Ik heb ooit op internet gelezen dat poco poco ‘jalan berlenggang’ betekent. Verder is het een menadonese(minahasa) dans.

 1. Nou, dan noemen we dat dan toch liever Indonesisch hart. Waarom de moeite dan doen om je zelf Indisch of Indo te noemen?
  Waneer je de rood-wit gaat dragen dan begrijpt je iets niet of te weinig fantasie,enz. Dan maar zwart-wit: volledig opgaan als of net doen als een Indonesiër of juist doorgaan met hossen in de polder. Of geen van twee?
  De Indische of Indo’s zijn ouder dan rood-wit, ouder dan de republiek Indonesië en de ‘Indonesiërs’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.