Allemaal aan de ngroblog

Vanaf volgende week nodigen we eigentijdse denkers uit om op Indisch 3.0 in de nieuwe ngroblog te komen kletsen (ngobrol) en bloggen. Anders dan bij columns, interviews, recensies en reportages, controleert de redactie  ngroblog-bijdragen alleen op de huisregels. Zo creëert Indisch 3.0 een Indische vrijplaats voor stukken die buiten de redactiestatuten vallen. We hopen zo veel nieuwe stemmen te laten klinken.

Relevant voor de Indische cultuur
Met enige regelmaat ontvangen we bijdragen die we, vanuit onze redactieformule, niet kunnen plaatsen. De opstellers hebben een mening die niet aansluit bij onze visie, bijvoorbeeld. Hun schrijfstijl voldoet niet aan onze minimaal kwaliteitseisen. Of ze vertegenwoordigen een andere groep dan “de” derde generatie Indische Nederlander. Door deze bijdragen niet te plaatsen, bewaren wij onze redactionele integriteit. Tegelijkertijd houden we op deze manier geluiden en gevoelens “achter” voor onze lezers, die wel degelijk relevant zijn voor de Indische cultuur. Met de ngroblog brengen we daar verandering in.

Experiment
Wij zijn ontzettend benieuwd naar de inzendingen. De ngroblog is voor ons een experiment. We doen dit om ruimte te geven aan geluiden en gevoelens die inhoudelijk of stilistisch niet passen bij onze redactieformule. Op de ngroblog-pagina kan je meer lezen over hoe en wat voor bijdragen we accepteren voor deze vrijplaats. Aangezien dit een experiment is, gaan we regelmatig na of de vrijplaats onze lezers inderdaad een diverser beeld geeft van de Indische cultuur. Indien nodig zullen we de opzet aanpassen.

Integrale plaatsing
Mensen die willen posten op de ngroblog, kunnen dit doen door zich aan te melden en ons te vertellen wie ze zijn. Vinden we die ideeën geschikt voor de ngroblog, dan ontvangen ze mail met inloggegevens. We besluiten vervolgens per stuk of we het plaatsen. Doen we dat, dan doen we dat integraal: zonder redactionele aanpassingen.

En dan nu: allemaal aan de ngroblog!