Indisch 3.0 steunt films uit Indonesië. Van 4 tot en met 7 april a.s. vertoont Cinemasia talloze films uit heel Azië, van Indonesië tot Taiwan. Deze week staat Indisch 3.0 daarom in het teken van Cinemasia 2013, het Aziatische filmfestival in De Balie (Amsterdam) en bespreken we dagelijks een van de vijf Ind(ones)ische films. Vandaag: Linimassa (2011).

Tijdlijn
Linimassa is een woordspeling tussen het begrip tijdlijn (Linimasa), dat we kennen in sociale media, en het woord ‘massa’; een groep, gemeenschap of de samenleving als geheel. De documentaire laat zien hoe je met social media conflicten kan oplossen en buitengewone dingen kan bereiken. Ze illustreert de kracht van het publiek op het gebied van online en offline sociale bewegingen, die aan kracht winnen door met elkaar samen te werken. Deze film werd een underground viral hit in Indonesië: hoe het internet en de sociale media te gebruiken zijn door gewone mensen die buitengewone dingen doen.

Creative Commons
De film is overigens in vier delen al op YouTube te vinden
via dit kanaal. De producent van Linimassa heeft de film onder Creative Commons License uitgebracht: Attribution-Noncommercial-ShareAlike 3.0 Unported (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0). Dit betekent dat iedereen de film mag kopieren, reproduceren, gebruiken en opnieuw distribueren, zolang dat niet voor commercieel gebruik is en de credits aan het begin en eind van de film blijven staan. 

Discussie
Met Linimassa wil de producent een bijdrage leveren aan gemeenschappen die een discussie wensen over de kracht van sociale media. Hiervoor heeft de organisatie zelfs aanvullend materiaal ontwikkeld.

Tijdens het Cinemasia Filmfestival 2013 (de Balie, Amsterdam) is Linimassa te zien op 7 april, 16:40 – 18:00 uur met aansluitend een Social innovators forum. Koop online kaarten.

Cinemasia 2013 op www.indisch3.nl
Op www.indisch3.nl vind je van 1 tot en met 5 april info over vier films uit Indonesië en een Indische korte film uit Nederland. Op 3 april geven we kaarten weg en tijdens de festivaldagen loopt er een Twitterfall mee op onze site (#cinemasia). Op 6 en 7 april publiceren we hier exclusieve interviews, onder meer met regisseur Sandra Beerends over haar aangrijpende Arigato.