Twee Indo’s koken voor Serious Request 2013

Dec 18, 2013 1 Comment by

Chef Pascal Jalhaij en tv-kok Danny Jansen in ’24 uur EVI & Friends’

26 (chef-)koks koken dit jaar voor Serious Request 2013 in een 24uurs kookmarathon, georganiseerd door restaurant EVI. De chefs koken 24 uur lang om geld in te zamelen voor het goede doel. Twee van deze koks zijn chef Pascal Jalhay – die we kennen als juryvoorzitter van ‘onze’ Gouden Rijstkom – en Danny Jansen die te zien is als tv-kok op 24kitchen. We bellen ze op. Wat staat er op het menu?
Pascal Jalhay. Foto: Marfo BV

Pascal Jalhay. Foto: Marfo BV

‘Ja, Danny en ik gaan samen koken,’ vertelt Pascal me opgewekt. ‘Ik werd twee maanden geleden benaderd met de vraag of ik mee wilde doen. Ik was meteen enthousiast. Er zijn zelfs zoveel chefs – 26 – dat er twee blokken zijn die door twee koks tegelijk verzorgd worden. Dus hebben Danny en ik elkaar opgezocht, de Indo-connection.’
Bewondering
‘Ik wilde heel graag met Pascal samenwerken,’ zegt Danny. Hij is een goede chef, tegen wie ik best opkijk en voor wie ik veel bewondéring heb. Bovendien delen we dezelfde roots. Tjitse – de initiatiefnemer en eigenaar van restaurant EVI – vroeg of ik mee wilde doen. Het leek me geweldig, je doet wat voor het goede doel én je mag met zoveel chefs tegelijk werken. En tja, dat het doel van Serious Request dit jaar niet zo smakelijk is, ach, een goed doel is een goed doel.’
Dany Jansen. Foto: http://www.foodiesmagazine.nl/recepten/nagerechten/texas-style-applepie/11243/

Danny Jansen. Foto: www.foodiesmagazine.nl

Driegangenmenu
Pascal en Danny verzorgen een driegangen menu. Pascal maakt onder meer een kaasamuse – met als geheim ingredient het spekkoeklikeurtje – en Danny verzorgt het dessert. ‘Onze Indo- link gaan de gasten terugzien in onze gerechten,’ verzekert Jalhaij me. ‘Voor mijn kaasamuse heb ik drie liter spekkoeklikeur mee, en ik gebruik Indonesische specerijen en tropisch fruit.’ In de bijdrage van Jansen zal onder meer sereh terug te vinden zijn, mango en papaya.
Veilen van de stoelen
Tijdens het interview zie ik de veiling van de 240 stoelen op vakantieveilingen.nl aflopen. Ik bel initiatiefnemer en organisator Tjitse van den Dam van restaurant Evi. ‘O, dat betekent dat de stoelen daarop zijn, maar wees gerust. We hebben stoelen apart gehouden, vanavond en morgen kunnen mensen via www.24uurevi.nl nog aan een plekje komen.’
serious request logo
26 x 24
26 chefs koken in 24 uur voor het goede doel. Dat betekent dat mensen dus ook midden in de nacht moeten gaan eten, gaan die stoelen wel weg? Van den Dam: ‘Daar ben ik niet bang voor. Dit is een unieke kans om een chef midden in de nacht voor je te laten koken. Wie heeft dat eerder meegemaakt?’
Tot en met morgen kan je dus aan een stoel komen voor ’24 uur Evi & Friends’. Stoelen worden in blokken van 3 uur geveild. Op zondag 22 december a.s. gaat de kookmarathon van start. Kan je er niet bij zijn? Je kan via www.24uurevi.nl een livestream volgen, waarbij Foodreporter de gerechten becommentarieert en het event verslaat.
Blogs, Eten, Feature post, Goede Doelen, In de keuken

About the author

Kirsten (Den Haag, 1977) is de dochter van twee Indische ouders die in de jaren ’50 uit Indonesië naar Nederland gekomen zijn. Tijdens haar deeltijdstudie Media en Journalistiek (2003 – 2007, Erasmus Universiteit Rotterdam) koos zij ervoor om krantenonderzoek te doen naar de opvattingen van de Indische groep in Indonesië over de repatriëring. Dit onderzoek publiceerde zij in de scriptie Indië Tabeh. Sindsdien is ze niet meer uit Indisch Nederland weg te slaan. Kirsten is uitgever & hoofdredacteur van Indisch 3.0 en senior webredacteur en community manager bij Frankwatching.com. Ze is getrouwd en moeder van twee heerlijke doeraks.

One Response to “Twee Indo’s koken voor Serious Request 2013”

  1. ‘Ik hoorde vooral sporadisch verhalen over Indië.’ says:

    […] Kleijweg introduceerden eerder dit jaar Sayah de spekkoeklikeur. En het is een succes. Topkok Pascal Jalhay gebruikt het om voor de Serious Request-week van 3FM een Oosterse kaasamuse te maken tijdens de […]

Leave a Reply