Oproep: Jonge Indo's in de Keuken

Gezocht: Kokende Indo’s

Cliché of niet, ‘Indisch’ is onlosmakelijk verbonden met ‘eten’. Hetzij Indisch eten, lekker eten, veel  eten, of nog beter: de combinatie van ‘lekker én veel Indisch eten’. Het is niet voor niets dat de blogs en series over ‘eten’ gretig worden gelezen op onze blog.

Foto: Bas de Meijer

Niet alleen is het één van de meest populaire topics op de website, zet een paar Indo’s bij elkaar en het gaat binnen no-time over eten. Wie vindt welk gerecht het lekkerste, welke boemboe’s zijn de beste, in welk Indisch restaurant kom je graag en wie heeft er nog een goed recept voor soto? Máár! Niemand kon of kan zo goed koken als oma!

Welnu, waar je het lekkerste Indische eten kunt vinden, daar zijn we na het daverende succes van ‘De Tokotest’ wel achter. Maar hoe zit het nu eigenlijk met onze eigen kookkunsten? Staat de jongere generatie nog hele dagen in de keuken te zwoegen op de authentieke femilierecepten? Of wordt er lustig op los geëxperimenteerd en ontstaan er geheel nieuwe recepten met dat ene vleugje nostalgische Indische van toen? Om hierachter te komen is de nieuwe serie ‘Jonge
Indo’s in de Keuken’ in het leven geroepen en zijn wij op zoek naar jou!

Sta jij graag in de keuken en wil je graag jouw passie voor Indisch koken met ons delen? Laat het ons weten door een comment achter te laten of stuur een mailtje naar redactie@indisch3.nl.

*** Voor de eerste aflevering van ‘Jonge Indo’s in de Keuken’ zijn wij op zoek naar iemand die zijn of haar kerstspecialiteiten met ons wil delen***

4 gedachten over “Oproep: Jonge Indo's in de Keuken”

 1. De laatste dagen ontstaat eenzelfde actie (zoeken van en stimuleren van het koken van Indonesische/Indische gerechten), door een aantal Indonesische restaurants.
  Onder de titel Dapurtalent 2012.
  Op 20 december wordt dit in een meeting verder besproken, maar het zou mooi zijn om hier contact over te houden.

  Vriendelijke groet
  Sicco & Esther Gerlsma

 2. Hoi,

  Ik mag veel en toch ook wel lekker Indisch koken maar zoals mijn grootouders het deden, zo doe ik het niet dankzij het gemak van de boemboes van Sarirassa…. dus nu nog maar anderhalve dag in de keuken bij feesten en partijen. Daarnaast zijn er gerechten en hapjes die je niet kunt maken met gebruik van die zakjes, dus die gaan op de manier zoals mama of tante het maakt. Maar ja, omdat alles op gevoel gaat, zit er vaak smaak verschil in. Het is beide lekker.. Ook experimenteer ik zelf heel graag met van alles en nog wat, omdat de Indische keuken naast de traditionele gerechten, ook vaak een ratjetoe is van ingredienten met kruiden en sambal 🙂 Zelfs zoiets eenvoudigs als rijst met soep is Indisch, beetje bawang goreng erbij en frikadel pan…heer-luk !! Of de eenvoudige nasi goreng met alleen maar veel ui, veel knoflook, veel ei goreng en sambal….smullen maar !! en zo kan ik wel doorgaan 🙂

 3. Van huis uit – mijn pa is indo- indisch gegeten en leren koken. Op het sterfbed van mijn oma kreeg ik de indische kookschriften toebedeeld. Naarmate de tijd verstreek, vond ik het steeds leuker om zo authentiek mogelijk te koken. Uiteindelijk ben ik een eetgroep begonnen – in Amsterdam – met indo’s en eten we om toerbeurt bij elkaar. Ik schuw cobek noch cabai….
  De komende keer eten we nasi gudeg Yogya complet. Enaaaaak.

 4. Ik kook met regelmaat gerechten volgens Indonesische en soms ook Indische recepten. En ben daar dan wel een tijdje zoet mee.
  Bij ons wordt er voor iedere verjaardag een kumpulan georganiseerd en dan wordt er voor een grote groep gekookt.

  Enkele jaren terug de kookkub Sudah-Sudah opgericht met een paar vrienden. 12 kokki’s koken iedere 2 maanden of hun leven ervan afhangt en 1x per jaar doen we dat voor de kumpulan famili. Verrassend goede gerechten komen er met regelmaat voorbij!

  Minpuntje aan ons: we zien er natuurlijk jong uit 🙂 maar of we in de categorie ‘Jonge Indo’s” passen…. Maar goed, we staan wel in de keuken…

  Vrgr,
  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.