Vooraankondiging editie 2013

De Indische keuken is het hart van de Indische cultuur. En een cultuur die leeft, vernieuwt zichzelf. Daarom organiseert online magazine Indisch 3.0, voor professionele koks en hobbychefs, de kookwedstrijd Indisch koken in de 21e eeuw, editie 2013Op 19 augustus a.s. publiceert Indisch 3.0 de wedstrijdvoorwaarden en te winnen prijzen op www.indisch3.nl.

De juryleden zijn topkok en Indonesisch eten kenner Lonny Gerungan, culinair directeur en voormalige sterrenkok Pascal Jalhay en Indisch kookboek-auteur Jeff Keasberry selecteren tijdens een live cook-out in het najaar van 2013 de twee finalisten.  Tijdens een exclusief Indisch galadiner van Indisch 3.0 vindt de finale van deze kookwedstrijd plaats. Het aanwezige publiek en de jury bepalen die avond welke finalist de Indisch Koken in de 21e eeuw prijs wint.

Indisch koken in de 21e eeuw. Een kookwedstrijd van Indisch 3.0.

Indisch koken in de 21e eeuw. Een kookwedstrijd van Indisch 3.0.

Het is voor eerst dat deze wedstrijd georganiseerd wordt. Eerder dit jaar stelde de organisatie van Indomania de vraag wat er zou overblijven van de Indische keuken, als er geen vernieuwing zou komen.  Indisch 3.0 organiseert deze wedstrijd, om vernieuwing in de Indische keuken aan te moedigen, om meer professionele koks voor de Indische en Indonesische keuken te interesseren en om Indische jongeren te inspireren om te experimenteren met de heerlijke familierecepten die van generatie op generatie overgedragen zijn, met inachtneming van de authenticiteit van de gerechten.

De kookwedstrijd Indisch koken in de 21e eeuw – editie 2013 is een initiatief van online magazine Indisch 3.0 en wordt gesponsord door de Indonesische ambassade.

Meer informatie is te verkrijgen bij Kirsten Vos, hoofdredacteur en mede-uitgever van Indisch 3.0: 0616500911/ kirsten@indisch3.nlGeïnteresseerde sponsoren en adverteerders kunnen contact opnemen met Tabitha Lemon, mede-uitgever bij Indisch 3.0. 06-46222184/ tabitha@indisch3.nl.