De echte reportage laat nog even op zich wachten. Om het wachten te verzachten: de fotoreportage. Met dank aan Andre Ottevanger!
Lonny werkt verder aan de presentatie. Yvonne Slüper verkent haar kookplek. Gouden Rijstkom deelnemers kregen allemaal een medaille. Het winnende gerecht van Tim Sprangers, die hiermee de SAYAH Gouden Rijstkom 2013 won. Alex Lasatira en Mikal Lefevre. Pascal Jalhaij presenteert. De Indische ‘mis-en-place’. In daun pisang. Voorzitter Jalhaij luistert naar de toelichting van de tweede kandidate. De Bintang valt in goede aarde. ‘Het moeten meer condimenten worden, zodat mensen hun pittigheid zelf kunnen kiezen.’ Check die theedoek: Tim werkt in het dagelijks leven ook als kok. Pascal Jalhaij, Tim Sprangers, Lonny Gerungan en Jeff Keasberry. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0. ‘Met dit soort initiatieven proberen we mensen anders laten denken over het Indische avontuur op bord.’ Alex (l) en Mikal. Druk bezig met de voorbereidingen. Zijn vriendin is zijn kookmaatje. De organisatie met de juryleden (vlnr) Tabitha Lemon, Lonny Gerungan, Pascal Jalhaij, Jeff Keasberry en Kirsten Vos. Snel nog even een kiekje voor thuis! Aankondiging van de SAYAH Gouden Rijstkom De medailles Focus, focus. Jeff, geweldig dat je erbij was! Trisha Pothoff deelt namens de organisatie de medailles uit, hier bij Annemairie Bakker. De zeven kandidaten: Rahmi Dahlan, Yvonne Slüper, Tim Sprangers, Cliff Aluy, Raymond Linde en Alex Lasatira & Mikal Lefevre. Raymond heeft er plezier in. … jeff had m al, De smaak van verlangen. Francis Kuijk. Annemarie Bakker, het kookmaatje van inzender Yvonne. Balinees strand van Cliff Aluy. Gouden Rijstkom-winnaar Tim Sprangers met Tabitha Lemon (r) en Kirsten Vos (l). De dames serveren het gerecht uit. Lonny krijgt het boek van Tabitha Lemon. Pascal Jalhaij kijkt mee. ‘Bij een borrelschotel hoort een biertje!’ Een paar van de opgediende gerechten. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0 De consommé komt apart. Yvonne licht haar gerecht toe. Cliff Aluy uit Breda. Selamat makan ja! Aan de slag! Lonny Gerungan – dank voor je bijdrage! Kandidaten, jury en organisatie. ‘De rendang heb ik afgemaakt met een bedje van Pad Kada’if.’ Sponsor SAYAH (Marc Pieplenbosch) met Tim Sprangers, Tabitha Lemon en Kirsten Vos. Yvonne (links) en Annemarie in opperste concentratie. De SAYAH Gouden Rijstkom 2013 Het laatste gerecht van de Gouden Rijstkom 2013. Tabitha Lemon (l) en Kirsten Vos bespreken de wijzigingen in het kookschema. Foto: André Ottevanger/ Indisch 3.0. Tim maakt de borden op. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0. Jeff neemt een kiekje. Ook bij Lonny. De tjobek De SAYAH Gouden Rijstkom 2013. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0 2013. Tim Sprangers won o.a. 300 euro cash. Beoordelen – Pascal Jalhaij (l) en Lonny Gerungan (r) Tim licht zijn gerecht toe. Voorzitter weet het spannend te houden. In de maak: lemper van gerookte schar. Makanan, lui. Voor elk jurylid een bord. Raymond en Astrid Linde. Vrijwilliger Trisha Pothoff geeft Raymond het seintje; nog 10 minuten voor presentatie. De borden opmaken: 3 voor de jury, 1 voor de presentatietafel en 1 voor de pers. Tim Sprangers (29) uit Amsterdam, Rahmi Dahlan bereidt haar gerecht voor. Mag je SAYAH meenemen naar de VS, Jeff, of is die al op tegen die tijd? Hollandse klompjes van sajoer boontjes. De kandidaten wachten gespannen af. Aan de slag. Lonny en Francis. Het winnende Lemper van gerookte schar van Tim Sprangers. Foto: André Ottenvanger/ Indisch 3.0. Een vriend van het kookkoppel kijkt nieuwsgierig toe. Jurylid Jeff Keasberry proeft. ikan ikan Francis dient de borden op. Met een mousse van atjar van wortels. Cliff serveert zijn inzending uit. Lemper sajoer paniki. Exotisch of niet? Balinees strand in de maak. Pascal vult zijn juryformulier in. ‘De Indische keuken is niet meegeevolueerd met de tand des tijds.’ Jeff Keasberry. Vrijwilliger Patrick heeft een goede plek uitgekozen. ‘Dat oranje puntje is gerookte olie van de rendang.’ Pascal – wat hadden we zonder jou gemoeten?
Nu vind ik het best een leuk initiatief en snap het enthousiasme, maar 8 artikelen op rij over de Gouden Rijstkom – is dat niet wat erg veel?