Bezoek naar Cinemasia 2013 met Indisch 3.0

Indisch 3.0 steunt films uit Indonesië. Van 4 tot en met 7 april a.s. vertoont Cinemasia talloze films uit heel Azië, van Indonesië tot Taiwan. Deze week staat Indisch 3.0 daarom in het teken van Cinemasia 2013, het Aziatische filmfestival in De Balie (Amsterdam). En wij mogen er 9 arrangementen (dus 18 kaarten & drankjes) voor weggeven.

Alleen vandaag kan je meedoen

Op 7 april a.s. zijn vijf films te zien die interessant zijn voor jullie: vier films uit Indonesië en een Indische korte film uit Nederland. De eerste twee films zijn eergisteren (#republiktwitter), gisteren (Demi Ucok) en  vandaag (Linimassa) besproken op deze site. Wil jij een van de vijf films zien, twee kaartjes daarvoor winnen, met twee welkomstdrankjes?

Zo doe je mee

 1. Maak een keuze uit de vijf films waar je kaartjes voor wil winnen (zie hieronder).
 2. Maak deze zin af: “Indonesië op het witte doek is voor mij .. “
 3. Stuur je zin, samen met je naam, adres en telefoonnummer, naar redactie @ indisch3.nl. Je mag ook onderstaand reactieformulier gebruiken. Vermeld in de onderwerpregel ‘Cinemasia 2013’ van je mail en denk eraan om de naam van de film te noemen, waarvoor je kaarten wil winnen. Let op: je krijgt geen deelnamebevestiging.
 4. Alleen e-mails die hieraan voldoen en op 3 april 2013 in de mailbox van Indisch3.nl zitten, zijn geldige inzendingen.
 5. Wil je kaarten winnen voor meerdere films? Dat mag je proberen. Stuur per film een – andere – e-mail (dus een andere manier waarop je de zin afmaakt).
 6. Check op 4 april www.indisch3.nl en ontdek of jij een van de vijf arrangementen gewonnen hebt.
 7. Je hoort via e-mail hoe jij aan je kaarten komt.

Dit kan je winnen

Voor vier films geven we per film twee arrangementen (kaarten en welkomstdrankje) weg, voor 2 personen, op 7 april 2013. Voor de eindfilm, #republiktwitter, geven we maar liefst vijf arrangementen voor 2 personen weg. Dus we geven weg…:

 • Arigato (2 arrangementen voor 2 personen);
 • Kita versus Korupsi (2 arrangementen voor 2 personen);
 • Linimassa (2 arrangementen voor 2 personen);
 • Demi Ucok (2 arrangementen voor 2 personen);
 • #republiktwitter (5 arrangementen voor 2 personen).

Je mag meedingen naar kaarten voor meerdere films. Stuur dan per film een aparte inzending op.

Meer over de vijf films van 7 april 2013

Arigato (korte film, 13:20 uur)
Arigato gaat over een Indische oma die met haar kleindochter Toet een dagje naar het strand gaat. Als Toet met Koh, een Japans jongetje, gaat spelen, komen oma’s weggestopte oorlogsherinneringen aan de voormalige bezetter in alle hevigheid naar boven. Oma belandt in een emotionele nachtmerrie en verwart onschuldige gebeurtenissen met haar traumatische ervaringen en de dood van haar vader. Op subtiele wijze probeert ze haar kleindochter uit te leggen wat er aan de hand is en Toet blaast de ‘pijn’ weg. Koh, heeft alles gezien en maakt een verzoenend gebaar in de vorm van een bijzonder schelpje dat hij haar geeft. Oma overwint haar aversie en bedankt hem in zijn eigen taal : ‘Arigato’.

Kita versus Korupsi (15:10 uur)
Kita versus Korupsi (Wij versus Corruptie) bestaat uit 4 korte films die de strijd tegen corruptie illustreren in het dagelijkse leven in Indonesië, op het werk, in de huiselijke sfeer en op school. Deze gewaagde film kwam hard aan bij het Indonesische publiek en ontving brede belangstelling van de nationale media voor het onder de aandacht brengen van het publieke geheim: corruptie in de Indonesische samenleving. Morgen lees je meer over deze film op www.indisch3.nl.

Linimassa (16:40 uur, aansl. Social innovators forum)
Lini Massa staat voor ‘When IndONEsian people are connected to ONE another’. Deze baanbrekende underground documentaire laat zien hoe je met social media conflicten kan oplossen en buitengewone dingen kan bereiken. Deze film werd een underground viral hit in Indonesië waar het de massa bereikte en waarover gepubliceerd werd op online blogs. Alleen met kaartjes voor deze film krijg je toegang tot het aansluitend Social innovators forum, met producer Donny Bu. 

Demi Ucok (18:00 uur)
Komedie over een Batak-moeder die vastberaden is om een Batak-man te vinden voor haar dochter. De kosmopolitische Gloria maakt liever films, dan dat ze in het huwelijksbootje stap. Maar de klok tikt door en Gloria moet op tijd de financiering voor haar film rondkrijgen.
zondag 7 april, 18:00 uur

#republiktwitter (19:40 uur)
Sukmo, een social media techno nerd uit Yogyakarta, flirt op Twitter met Hanum, een aantrekkelijke journaliste uit Jakarta. Zijn zelfvertrouwen gaat onderuit als hij haar in het ‘echte leven’ ontmoet, omdat hij zich heeft voorgedaan als iemand die hij niet is. Sukmo wordt later een Twitter ster en een belangrijke stem in een corrupte politieke campagne. Zal hij het hart van zijn grote liefde voor zich winnen? Aansluitend een Q & A met Kuntz Agus, de regisseur.

Verstuur je inzending

[contact-form subject=’Cinemasia 2013′][contact-field label=’Voor- en achternaam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Adres’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Postcode’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Woonplaats’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Voor deze film doe ik mee:’ type=’select’ required=’1′ options=’Arigato,Kita versus Korupsi,Linimassa %26amp; forum,Demi Ucok,#republiktwitter %26amp; Q%26amp;A’/][contact-field label=’Indonesië op het witte doek is voor mij..’ type=’textarea’/][/contact-form]