Deze maand begint Indisch 3.0 aan zijn derde jaar online. Dat betekent feest én vernieuwing. In deze post kijken we terug, vooruit en vragen we jou, onze bezoekers, naar je favoriete Indo-muzikant. Want ook dit jaar willen we je weer boeien met vrijzinnige, verrassende en vernieuwende posts.

De enige echte Indische feestmaaltijd: nasi koening. Foto: www.roysrecepten.nl

Het bezoekersaantal is verdubbeld en, ook al zijn er dagen geweest dat de redactie heeft zitten vloeken op de internetprovider (de server kon de piek in bezoekers niet altijd aan): we kijken terug op een goed jaar. De uitbreiding van de redactie heeft gezorgd voor grotere variëteit in soort posts, de insteek ervan en de bezoekers. De top-5 van berichten laat zien waar jullie aandacht het meeste naar uitgaat:

1. Eten! De digitale rijsttafel en Mijn moeder kookt veel beter zijn ongekend populaire artikelen.
2. Symbolen. Op zoek naar symbolen voor Indo’s staat een jaar na publicatie nog steeds bovenaan.
3. Identiteit. De Indotiteit-crises, met name deel 2, waren goed voor enorme discussies op Indisch3.0.
4. Wilders. Het artikel over Wilders’ wortels heeft de meeste  bezoekers op één dag gegenereerd.
5. Indo’s nu. De serie Jonge Indo’s in de provincie, die deze maand afloopt, trok de aandacht van duizenden bezoekers.

Maar goed, met een beetje zelfgenoegzaam terugkijken kom je niet ver. Dus we gaan er wederom volop tegenaan. Om te beginnen staan we in 2010 maar liefst twee keer op de Tong-Tong Fair in mei, op het Haagse Malieveld. Verder kunnen jullie dit jaar een verrassende, eigentijdse webtvserie verwachten, die we gaan uitzenden vanaf  ons YouTube kanaal www.youtube.com/indisch3. In mei beginnen we bovendien met twee series die aansluiten bij de interesses van onze bezoekers: eten en muziek.

Waylon of toch liever iemand anders? Foto: www.zakensocieteit.nl

Daarvoor hebben we jullie mening nodig. In mei verschijnt de eerste aflevering van Jonge Indo in de muziek als opvolger van de provincie-reeks. De redacteuren hebben voorkeuren genoeg. Zo stonden Charlie en Kirsten al bijna met elkaar in de ring over wie Waylon en Dinand mocht gaan interviewen. Om een beetje eerlijke verdeling te maken, vragen we jou om raad. Ken jij een jonge Indo in de muziek die jij op Indisch3.0 wil zien? Mail zijn of haar naam dan naar redactie@indisch3.nl of tweet naar @indisch3 en vertel waarom jij een grote fan bent.

Net als in de provincie-reeks willen we in 2010 maandelijks de jonge variëteit van onze cultuur laten zien. Daarom gaan we muzikanten ondervragen over hun wortels, identiteit, gevoel voor Indonesië en eetvoorkeuren.

Jaja... eten it is!

Over eten gesproken: vanaf 23 april a.s. staat deze blog een week lang in het teken van de eetvoorkeuren van de Indisch3.0-redacteuren. Want zonder Indisch eten is geen enkel feest compleet.