Stem nu voor jouw favoriete Goede Doel

.. en wij besteden er aandacht aan in de week voor Kerst!

Vorige week deden we een oproep aan Goede Doelen om zich te melden. In de week voor Kerst besteden we aandacht aan vijf organisaties die zich inzetten voor onze medemens en een link hebben met Indië en Indonesië. December is de maand van geven en dit is onze manier: we geven aandacht aan organisaties die dat volgens jullie verdienen.

We hebben acht aanmeldingen binnengekregen, die we  aan je presenteren in willekeurige volgorde. Vanaf vandaag kan jij stemmen op het Goede Doel dat volgens jou écht op deze site aandacht verdient. Bekijk de profielen en stem onderaan deze post.

1. Stichting Creatief Hart

www.stichtingcreatiefhart.nl

Stichting Creatief Hart zet zich in voor kansarme kinderen in Indonesië die vanwege een psychische en/of lichamelijke beperking geen of moeilijk toegang hebben tot het onderwijs. Iedereen heeft recht op onderwijs, maar ook op creatief onderwijs. Steun ons voor meer bekendheid en help ons om blijdschap, creativiteit en muzikaliteit in het leven van deze kinderen te brengen. Geef ze een kans op een minder afhankelijk bestaan voor in de toekomst!

2. Stichting Face This

www.facethis.nl

Face This T-shirts zijn ontworpen van tekeningen gemaakt door Indonesische basisschoolleerlingen. Elke T-shirt collectie staat in het teken van één specifieke basisschool, ergens in Indonesië. Draag jij een Face This T-shirt? Dan weet je dus precies aan welke Indonesische basisschool je letterlijk een bijdrage levert. De opbrengst van elk shirt wordt gebruikt om de gemarginaliseerde schooltjes van de kinderen te verbeteren. Denk hierbij aan de renovatie van het schoolgebouw of de aanleg van extra klaslokalen. Face This is actief op Lombok, Flores en West-Java. En onze huidige collectie staat in het teken van een school op het laatst genoemde eiland.

3. Stichting Help Indischen in Indonesia

http://www.helpindischeninind.com

Doel van de stichting is om de vergeten oudere Indo’s (Indische Nederlanders) in Indonesia een menswaardig bestaan te geven. Buiten de vaste uitkering en medische kosten die de ouderen krijgen proberen wij hun woon en leefklimaat te verbeteren. Realiseren van: Renovaties van hun Kampung huisjes en woonkamers. Andere woonruimte aanbieden indien nodig. Thuiszorg, etc. en nog meer. Help onze eigen mensen, de vergeten oudere Indo’s. Met uw hulp geef je deze ouderen een menswaardig bestaan.

4. Stichting Java Village

http://www.javavillage.org

Stichting Java Village is een stichting die zich richt op een betere toekomst voor de meest kwetsbare inwoners in het dorp Cisarua, dat ligt op West Java in Indonesië. Als je Stichting Java Village ondersteunt weet je zeker dat het geld op de goede plek terecht komt. Wij werken alleen met vrijwilligers, hebben geen kantoorpanden en daardoor kunnen wij onze kosten erg laag houden. Daardoor komen wij ver onder de norm van 25% voor kosten fondsenwerving. Door deze manier van werken komt de hulp direct ten goede aan de mensen daar. Wij werken kleinschalig en gaan uit van de behoeften van de mensen zelf. Belangrijke voorwaarde is dat de geboden hulp de zelfredzaamheid en de solidariteit bevordert. Wij hebben een eigen veldwerkster in Indonesië, die de projecten begeleidt. Ook werken wij samen met plaatselijke organisaties.

5. Stichting Kolewa

www.kolewa.com

Stichting Kolewa heeft zich ten doel gesteld jaarlijks zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te bevrijden uit een geïsoleerde situatie in de Indonesische samenleving, veroorzaakt door een (aangeboren) aandoening dan wel disfunctie van de zintuigen horen of zien.

Slightly different? We make a change! (Een beetje anders? … Wij maken het verschil!) Wat in de westerse wereld op het gebied van gezondheidszorg en speciaal onderwijs regel is, vormt in Indonesië nog veelal de uitzondering. Door zoveel mogelijk samen te werken met Indonesische veldpartners, het lanceren van ideeën en het ondersteunen bij een juiste uitvoering daarvan, alsmede met inzet van vrijwilligers uit binnen- en buitenland wil Stichting Kolewa een voorbeeldfunctie vervullen.

Het enthousiasmeren en motiveren van redelijk opgeleide mensen, lokale stichtingen en overheden zal leiden tot uiteindelijke verbetering in de zorg, verbetering van medische faciliteiten en de bevolking bewust maken van hun recht daarop. Praktisch gezien resulteert dit in kinderen met een hazenlip een gratis operatie bieden, mensen het een hoorstoornis voorzien van hoorapparaten en in het algemeen er voor zorgen dat mensen niet door ziekte, armoede of een handicap in een isolement terecht komen.

Bestuursleden en vrijwilligers zetten zich in met hart, ziel en kennis, altijd weer op geheel vrijwillige basis zonder enige vorm van vergoeding. Stichting Kolewa is klein maar dapper en weet met beperkte middelen “mooie” resultaten te boeken. Dat willen we ook in 2014 weer doen… En daar hebben we U voor nodig!

6. Stichting Sumbing Bibir

http://www.sumbingbibir.com

Honderden kinderen opereren Stichting Sumbing Bibir werd in november 1993 opgericht om hier iets aan te doen. Een vrijwilligersteam van Belgische en Nederlandse specialisten reist regelmatig naar Indonesië om daar binnen enkele weken honderden kinderen met schisis te opereren. Naast patiëntenbehandeling (operaties en nazorg) maken wij ons ook sterk voor kennisoverdracht en wetenschappelijk onderzoek. Voor al deze activiteiten is geld nodig. Operatie instrumentarium en medicijnen vormen de hoofdmoot van de kosten, maar ook narcoseapparatuur, huisvesting en ziekenhuizen kosten veel geld. Met uw bijdrage kunnen we een heleboel betekenen in Indonesië.

7. Stichting Suvono

http://www.suvono.nl

Al 8 jaar zet stichting Suvono zich in om het levensklimaat te verbeteren voor leerplichtige kinderen. Ca. 200 kinderen krijgen nu hulp met het schoolgeld, schoolkleding, tas, schoenen, etc. Stichting Suvono helpt rechtstreeks. Geen strijkstokken, salarissen, onkostenpotjes etc , maar directe hulp met AL het geld dat wordt gegeven. Rumah Impuls is een rots in de branding voor kinderen in grote armoede. Alleen met UW hulp kan Stichting Suvono zich handhaven en consolideren.

Een ieder is van harte welkom om bij ons op bezoek te komen en (onbetaald) vrijwilligerswerk is er volop. Help ons om ons licht te laten schijnen te midden van de duisternis in armoede van de wijk… want ook met een bescheiden donatie worden wonderen verricht,en een fantastische band tussen de wijk Sukun in Malang en Nederland wordt gesmeed. Moderne – vrolijke en optimistische kinderen met een sponsor in Nederland. Help Stichting Suvono !

8. Stichting Tileng

Home

Stichting Tileng steunt een aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië, met de desa Tileng als speerpunt. De stichting heeft ten doel de verbetering van de leef- en woonsituatie, in de breedste zin van het woord, van deze desa’s. De stichting tracht haar doel met name te bereiken door het initiëren, begeleiden en financieren van projecten van de lokale bevolking. De ondersteuning is gericht op structurele hulp, bijvoorbeeld via onderwijs en via inkomen genererende projecten. Op dit moment richt de stichting zich op een drietal desa’s, te weten Imogiri, Baturraden en uiteraard Tileng. Stichting Tileng steunt de desa’s, steunt u Stichting Tileng?

 

Je bent eruit? Laat je stem dan horen!

Sorry, there are no polls available at the moment.

39 gedachten over “Stem nu voor jouw favoriete Goede Doel”

 1. Kijk goed naar alle mensen die hulp geven. Ik zie daar Pipiet – een prachtvrouw – die zelf niets heeft – en alle fondsen die zij krijgt – ook doorgeeft aan de allerarmsten in haar eigen geboortewijk Sukun…in Malang. Kinderen helpt om toch naar school te gaan, maar ook in de nacht de straat op gaat om daklozen wat eten te geven wat zij zelf gekookt heeft.. Pipiet weet wat honger is en wat het is om langdurig ziek te zijn. Lees verder op http://www.suvono,nl
  Help haar en de mensen om haar heen. Zie de foto;s en oordeel.
  zelf,

 2. Ik hebbe voor de Stichting Sumbing ge kozen om ik vindt dat ze un normaal gezicht moeten hebben en geaccepteerd moeten worden door hun maatschappij in hun jong leven.
  En oké om dat de doctoren het op een vrijwillig bases doen waar onder mijn fam lid Marein van der Torn.

  Groetjes Dax.X

 3. Het zijn natuurlijk allemaal mooie doelen en elke stichting die zijn naaste helpt krijgt natuurlijke alle lof . Mijn stem gaat uit naar SUVONO , een stichting die zich in de Malangse wijk Sukun en daar buiten inzet voor de allerarmsten . Ikzelf sponsor daar 2 kinderen door hun schoolgeld te betalen , kinderen die wel de toekomst zijn mits ze onze steun krijgen . Ik wens alle stichtingen veel sukses toe .
  Mvg. Cees

 4. Ik schrik hier een beetje van om te zien dat menig Indo zijn keus laat vallen op niet Indisch gerelateerde stichtingen, men ziet kennelijk niet in dat Help de Indischen in Indonesia op 1 zou moeten staan, want dit hadden onze ouders of grootouders kunnen zijn, we mogen van geluk spreken dat wij het hier goed hebben in NL.

  De 3 generatie met Indische gloed, ver Nederlandst in kleur en zicht, jullie identiteit zit nog altijd in het bloed….jangan lupa ya

 5. En weer is er op Rote, Timor, een baby met schisis geboren. Hij weegt nu 3 kilo, zodra hij drie maanden en 5 kilo is neemt stichting Kolewa hem mee naar Bali voor de eerste operatie. Dat kan alleen met steun vanuit Nederland. Stem daarom nr. 5 Stichting Kolewa. http://www.kolewa.com

 6. Hallo lieve mensen!

  Mijn naam is Engeliese en ik loop stage bij Stichting Kolewa. Het is werkelijk fantastisch wat ik allemaal heb meegemaakt tijdens mijn stage.
  Kinderen met een hazenlip die een heel ander gezichtje krijgen na een operatie en zich niet meer hoeven te schamen! Kinderen met gedoneerde hoorapparaten of inplant operatie die weer met mensen kunnen communiceren zonder gebarentaal te gebruiken! Frederic die een schildklier probleem had en die doorgeslagen was op z’n ogen. Hij woog op een gegeven moment maar 40 kilo! Maar na een operatie is hij er helemaal van opgeknapt en is nu weer een sterke man! En dit zijn maar een paar van de voorbeelden!

  Kortom, Stichting Kolewa helpt mensen, en niet alleen maar kinderen maar ook ouderen, die hulp nodig hebben. Daarnaast werkt Kolewa met veldpartners die elkaar ook weer kunnen helpen.

  Dus stemmen allemaal!

 7. Hoewel alle goede doelen organisaties zonder meer steun en sympathie verdienen, gaat mijn stem ondubbelzinnig naar

  STICHTING JAVA VILLAGE.

  Maximaal rendement met zeer bescheiden middelen, maar met een duidelijk plan en gedragen door de inwoners van Cisarua

  Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.